App Store отчете 15 млрд. даунлоуда на iOS приложения

Pinterest LinkedIn +

От старта на маркета до момента, през App Store са осъществени над 15 млрд. даунлоуда на развлекателни приложения за iPhone, iPad и iPod touch от потребителите на iOS устройства в световен мащаб, обявиха от Apple.

В онлайн маркета на компанията на Стив Джобс се предлагат над 425 000 приложения, 100 000 от които са създадени специално за iPad.

"Само за три години App Store направи революция, налагайки се като най-вълнуващият и успешен софтуерен пазар в света, съществувал някога", се казва в официалното изявление по този повод на Филип Шилер – старши вице-президент на отдел Worldwide Product Marketing към Apple.

"Благодаря на всички производители, в резултат на чиято креативност App Store разполага с над 425 000 от най-страхотните приложения за мобилни устройства, както и на нашите над 200 млн. iOS потребители, реализирали над 15 млрд. тегления", допълва Шилер.

Съгласно последната актуализация на Apple на най-продаваните гейм приложения през App Store, най-популярните игри за iPhone през изминалата седмица са били Zynga Poker, Tap Pet Hotel и Angry Birds, а най-сваляните заглавия от потребителите на iPad са Smurfs' Village, Tap Pet Hotel и Monopoly for iPad, следвани от чувствително по-скъпата (продавана срещу $5) HD версия на Angry Birds.

Сподели.