Анна Янова-Катур след Vip Brother 2013: С всяка своя крачка, мисъл, изречена дума аз печеля!

Pinterest LinkedIn +

Една от звездите във Vip Brother 2013 - 23-годишната Анна Янова-Катур, която остави в Къщата майка си Мира Радева и сподели част от престоя си с нейния партньор Иво и своя собствен съпруг - американеца Джеред Катур, за приключението Big Brother, Парис Хилтън, музиката, любовта и отношението си към хората и живота в интервю за Avtora.com.

.: Какви бяха личните ти мотиви за влизане в шоуто?

Анна Янова-Катур: Исках да се върна в България и да споделя музиката си с българската публика, както и да намеря нови приятели тук.

.: А предложението да влезеш със съпруга си на кой етап дойде? Той как реагира?

Анна Янова-Катур: Предложено ни беше да влезем всички заедно като семейство (и четиримата). Той беше много щастлив, но също се притесняваше, че не говори български.

.: Защо според теб останалите участници в шоуто те номинираха?

Анна Янова-Катур: Защото не се социализирах с тях толкова много, както другите.

.: А защо зрителите не ти гласуваха необходимата подкрепа?

Анна Янова-Катур: По същата причина. Аз не се интересувам от конфликти и скандали, затова избягвах такива сблъсъци нарочно.

.: Кое преживяване ще ти остави най-силен спомен, бил той приятен или не?

Анна Янова-Катур: Най-приятният ми спомен в Къщата беше рожденият ми ден! Много беше хубаво как всички със събуждането дойдоха да ме прегърнат и да ми пожелаят хубави неща, също така беше мило от страна на Ваня да направи вечеря за моя празник, а Ирина предостави на мен и Джeред президентския апартамент. Беше весел и хубав ден!

.: Кои според теб ще са тримата финалисти в шоуто? Ще стигнат до финала защото се харесват на Съквартирантите и няма да бъдат номинирани от тях или защото според теб са най-интересни на зрителите?

Анна Янова-Катур: Не мога да определя само трима. Засега мисля, че Станка, Тервел, Пламен, Стойко, Мариан, Лияна, може би дори и майка ми имат шанс да бъдат на финал. Стойко, Тервел и Лияна почти не са номинирани от Съквартирантите, което според мен ще продължи да е така, но за другите мисля, че публиката ще ги подкрепи, за да са на финал.

.: А как оценяваш представянето на майка си и доколко е амбицирана да спечели шоуто? Какви според теб са шансовете ѝ за това и как гледаш на конфронтацията ѝ с Ваня Червенкова?

Анна Янова-Катур: Майка ми не се интересува да спечели шоуто, но мисля че има шанс. За отношенията между нея и Ваня – сложно е, защото те имат много различни усещания за света около себе си. Нормално е да са в конфликт, тъй като едната е с традиционно мислене, а другата - с модерно.

.: Как точно се произнася фамилното име на Джeред? Интересно име – откъде произлиза?

Анна Янова-Катур: Произнася се "Катуър", от белгийски произход е. Корените на Джеред са от Европа.

.: Вие заедно с него покрай музиката ли се запознахте? Колко време след началото на връзката ви решихте да я узаконите? Защо в САЩ, а не тук?

Анна Янова-Катур: Ние и двамата сме завършили Института за музикантите в Холивуд и там се запознахме – той учеше китара, а аз - пеене. Той ми предложи брак 11 месеца след първата ни среща. На този етап вече имахме апартамент заедно. Много сме спонтанни и искахме да се оженим бързо! За нас нямаше значение къде е това – просто в този момент бяхме в Ел Ей.

.: Използваме случая, за да научим малко повече за проектите ти – издадения вече дебютен албум Up!, синглите, които смяташ да реализираш от него, плановете ти за популяризирането му и дивидентите от появата му.

Анна Янова-Катур: Моят дебютен албум е с авторските ми песни, които съм писала и продуцирала преди да започнем да пишем песни с Джeред. Всъщност само една от деветте песни е колаборация с него – I Pray. Албумът често е определян като смесица между стиловете на Нора Джоунс, Сара Бариелес и Аланис Морисет.

Първият ми сингъл от него се казва Loud и скоро ще има клип! Up! може да се слуша безплатно на моя уеб сайт www.annayanova.com. Относно моите планове за този албум – вече го има като физически копия с мой дизайн, много ми се иска да се завърти по радиата в България, а когато и клипът излезе – и по телевизиите.

.: Имаш ли готови версии на песните от него на български и, ако не, смяташ ли да създадеш и запишеш такива?

Анна Янова-Катур: Засега нямам, но с Джeред почнахме да пишем песен на български!

.: Смяташ ли, че този стил музика има публика в България? Кой артист би посочила в подкрепа на подобно твърдение?

Анна Янова-Катур: Да, абсолютно има публика тук за този стил музика. Най-много прилича на творчеството на Нора Джоунс, която доста се харесва в България и по света. Нашият нов албум обаче е по-различен и се доближава до стиловете на Белослава и Рут.

.: Смяташ ли, че би могла да напишеш песен, инспирирана от приключението ти във Vip Brother? Какво ще представлява?

Анна Янова-Катур: Мисля, че да! Искам да бъде с всички музикални звезди от Vip Brother! Нещо позитивно и весело.

.: А успя ли да заинтригуваш Парис Хилтън с факта, че си нейна колежка?

Анна Янова-Катур: Ние почти нямахме време да се видим с нея, но мисля, че с Джеред си говориха за музика и той остана с много добри впечатления от Парис. Аз не успях да общувам много с нея на музикална вълна.

.: С какво те впечатли холивудската звезда по време на съжителството ви? А нещо подразни ли те?

Анна Янова-Катур: Много мил и възпитан човек, както и много умен! Хареса ми като цяло.

.: Докога ще си в България и какво ти предстои, когато се върнеш в САЩ? Приключи ли образованието си там?

Анна Янова-Катур: Да, аз се дипломирах миналата година. Засега сме в България и не си правим планове да се местим. НО! При нас нещата винаги са много спонтанни, така че нищо не се знае.

.: Смяташ ли, че, добавяйки "участие в българско издание на Big Brother Celebrities" в биографията си, ще увеличиш шансовете си за пробив в САЩ?

Анна Янова-Катур: Разбира се.

.: Би ли участвала отново в подобно шоу? А в музикален формат?

Анна Янова-Катур: Може би... Зависи от много неща. Отворена съм към нови приключения!

.: И за финал – повече изгуби или повече спечели от участието си във Vip Brother според самата теб, според Джeред и според Мира Янова?

Анна Янова-Катур: С всяка своя крачка, мисъл, изречена дума аз печеля. Аз не съжалявам за нищо досега в живота си - дори за лошите и трудни моменти. Те са ми били най-големите уроци, от тях съм взела най-много. Всички мои близки и приятели мислят като мен и ме подкрепят.

Сподели.