Andrea Bochelli представи новия си албум на специална промоция в дома си

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният тенор Андреа Бочели отвори вратите на прочутото си имение във Форте Деи Марми, намиращо се на крайбрежието на Тоскана за промоцията на новия си албум – ‘Andrea’.


Събитието включваше за първи път изпълнения на част от новите песни, презентация на видеоклипа към пилотния сингъл “Dell’Amore Non Si Sa” и прес-конференция за десетките журналисти и гости от цял свят.

Седнал зад рояла в музикалния салон и заобиколен от внушителна армада от златни и платинени плочи и множество награди, Андреа Бочели изпълни на живо седем песни от новия си албум.

За изпълнението на песента “Sin Tu Amor” към Андреа се присъедини и вокалистът и китаристът на групата “Gipsie Kings” – Mario Rais. След концерта, Андреа Бочели даде прес-конференция за представителите на медиите, на която той отговори на въпроси относно новия албум, кариерата си и личния си живот.

Освен на живо в имението, промоцията и прес-конференцията бяха наблюдавани онлайн от стотици хиляди фенове от целия свят на интернет сайта www.andreabocelli.com.

Във Форте деи Марме присъстваха още целия творчески екип, работил не само по последния, но и по предишните проекти на звездата - музиканти, композитори, текстописци, аранжьори, продуценти. Звукозаписната индустрия беше представена от управителите на всички големи музикални компании.

След прес-конференцията, Андреа Бочели получи две награди. Първата му беше връчена от президента на Юнивърсъл Мюзик Холандия – Стеф Колинон, за най-продаван и единствен класически изпълнител в цялата история на звукозаписната индустрия с продажби от над 50 милиона копия по целия свят.

А втората награда (която със сигурност ще се превърне в една от многото) е вече първата платинена плоча за новия албум Andrea, достигнал платинен статус в Холандия само една седмица след премиерата му.

В края на вечерта, всички гости получиха специален подарък от звездата за спомен – бутилка червено вино, собствено производство от лозята на имението му.

Инфо: Virginia Records
Сподели.