Andre Matos - Time To Be Free

Pinterest LinkedIn +

Andre Matos е един от най-изтъкнатите музиканти в метъла. Признат е от Rock Radio Networkґs "Trophy Radio Rock" за най-добър вокалист на всички времена в Бразилия. Като тийнейджър създава група Viper и с двата си албума завладяват Европа и Япония.

През деветдесетте Andre Matos напуска Viper и основава група Angra. Звученето вече е много по-различно, той експериментира с хеви метъла и прибавя класически и етно елементи. В началото на 2000 г. Andre стартира страничен проект VIRGO, заедно с немския китарист и продуцент Sascha Paeth. След разпадането на Angra музикантът формира група Shaman, с която издава албумите "Ritual" и "Reason".

След края на Shaman през 2006 г., Andre Matos се ориентира към солова кариера. За тази цел той кани Luis Mariutti (бас), Hugo Mariutti (китара) и Fabio Ribeiro (клавир) – всички ex-Angra и ex-Shaman членове, а в добавка и Andre "Zaza" Hernandes - бивш китарист на Angra и Eloy Casagrande- шестнайсетгодишен барабанист, спечелил наградата на Modern Drummer Drum Contest в САЩ.

“Time To Be Free” е името на дебютния им албум. Продуциран от Roy Z и Sascha Paeth, той е записан в Бразилия, САЩ и Германия. За първи път излиза в Япония, където цял месец е на второ място и се състезава с Metallica и Heaven & Hell. Албумът съдържа 11 песни, всяка от които със собствено оригинално звучене - дело на селектирания колектив на Andre Matos. След успеха му в Япония, Matos е поканен да свири на Loud Park Festival - най-големият японски рок фест, заедно с Marilyn Manson и Heaven & Hell.


Траклист:

1. Menuett
2. Letting Go
3. Rio
4. Remember Why
5. How Long (Unleashed Away)
6. Looking Back
7. Face The End
8. Time To Be Free
9. Reason
10. A New Moonlight
11. Endeavour

Разпространява SPV Records/ Wizard

Сподели.