Американската постметъл формация "Minsk" идва в София през октомври

Pinterest LinkedIn +

Американската сайкъделик постметъл група "Minsk" идва в България за първи път за концерт в София на 26 октомври, петък, в клуб "Mixtape 5". Специални гости са швейцарската дум бригада "Zatokrev".

"Minsk" е постметъл/дум формация от Илинойс, САЩ, основана през 2002 г. Групата е кръстена на най-големия град и столица на Беларус, изравняван със земята няколко пъти през последния век и все пак възстановяван като "Феникс от собствената си пепел". Идеята за оцеляване чрез страдание е повтаряща се тема в текстовете на групата, чийто стил може да бъде определен наистина като изключително атмосферичен. А самите "Minsk" определят стила си като психеделичен метъл. Звукът им е извлечен едновременно както от американския слъдж, дум, хардкор пънк, така и от нойз и ембиънт звученето, затвърдени със сайкъделик структура, трайбъл барабани, дебели и плътни слоеве синтезатори и клавири и ехо вокали.

Швейцарците "Zatokrev" са вече познати на българската сцена от второто издание на фестивала "Autumn Souls оf Sofia". Свирят апокалиптичен метъл с елементи на слъдж, блек, дет, дум и сайкъделик метъл.

Билетите вече са в продажба в мрежата на Bilet.bg.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.