American Sniper на Клинт Истууд поставя нови рекорди в боксофиса

Pinterest LinkedIn +

American Sniper (Американски снайперист) със сигурност не е от филмите, които случайно са се добрали до огромна популярност. Лентата се завъртя по кината в САЩ в края на 2014 г., като към настоящия момент все още не е получила своята официална премиера във всички предвидени страни по света.

Режисираната от Клинт Истууд военна драма е с бюджет малко под $60 млн, а според Variety приходите на филма само в САЩ се равняват на $337,2 милиона към месец декември 2014 г.

Тази сума прави American Sniper най-печелившия филм в цялата кариера на Истууд, а също и най-добре продавания филм в САЩ с участието на номинирания за "Оскар" Брадли Купър.

Освен това немалките приходи от продажби нареждат филма пред Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (Игрите на глада: Сойка-присмехулка - Част I), чиито постъпления в САЩ се равняват на $336,8 милиона.

Очевидно публиката обича военни филми, наситени с действие и драматизъм. Ако успехът на American Sniper продължи в същия дух, нищо чудно лентата да заеме челната позиция по приходи в световен мащаб.

Към настоящия момент първото място е заето от Transformers: Age of Extinction, който има отчетени постъпления в размер на $1,1 милиард в световен мащаб, сравнени с $500 милиона за лентата на Клинт Истууд.

Сподели.