Amazon отнема монопола на iTunes с новата си iOS версия на MP3 Store

Pinterest LinkedIn +

Amazon стартира версия на своя MP3 маркет, предназначена за iPhone и iPad Touch потребителите, които вече могат да купуват музика от най-голямата търговска дигитална платформа директно от своите устройства и да я слушат на всички останали, с които разполагат.

Чрез iOS мобилната версия на Amazon.com/mp3 потребителите на iPhones и iPod touch за първи път получават възможността да купуват песни от сайта, които след това да слушат на компютъра си, на Android таблет или смартфон, Roku, домашната ентъртейнмънт система Sonos, Kindle Fire, интернет браузер и др.

Всяка закупена от Amazon песен се съхранява безплатно в съответната библиотека на Amazon Cloud Player на дадения потребител, в която срещу $25 годишно могат да бъдат добавени до 250 000 трака.

В Amazon MP3 Store се продават над 29 млн. песни в световен мащаб, а промо цените от $0.69, на която могат да бъдат закупени поотделно, и от $5 за албум са много по-атрактивни в сравнение с тези на iTunes.

Освен за Apple компанията се превръща във все по-сериозен конкурент за гиганти като Netflix Inc., Google Inc. и Barnes Barnes & Noble Inc., предлагайки бюджетни продукти и сервизи в доминираните от тях ниши.

През декември Amazon представи ново медийно приложение, което позволява на потребителите на iOS устройствата да възпроизвеждат в реално време филми и ТВ епизоди.

Сподели.