Amazon обяви първата си конзола - Fire TV и първата игра за нея - Sev Zero

Pinterest LinkedIn +

Компанията Inc, притежаваща най-голямата дигитална платформа за онлайн търговия в света Amazon.com, очаквано обяви своя собствена система за възпроизвеждане на стрийминг видео и видеоигри, наречена Fire TV.

На специална пресконференция Amazon представи Android базираната система, както и първото ексклузивно заглавие, което ще бъде издадено за нея - Sev Zero. Играта се разработва от Amazon Game Studios и представлява хибрид между шутър от първо лице и tower-defense, a геймплеят е организиран около инвазия на извънземни, които трябва да бъдат отблъснати и разгромени.

Sev Zero се предлага самостоятелно на цена $6,99 и е безплатна при поръчка на Fire TV, която може да бъде закупена за $139 с контролер (който не е задължителен, тъй като вместо него може да се използва мобилно приложение или включеното в комплекта дистанционно управление) или за $99 (цената на повечето Android базирани конзоли) без контролер.

Системата идва с предварително инсталирана версия на Minecraft – феноменалната игра на Mojang, която трябваше да има версия и за Oculus Rift, но създателят й се отказа от идеята, след като Facebook придоби едноименната компанията зад VR устройството.

Amazon, от своя страна, придоби гейм студиото Double Helix, известно с Killer Instinct, и активно вербува експертни кадри от други гейм компании, давайки да се разбере, че смята да наложи присъствието си в индустрията.

Fire TV разполага с четириядрен процесор на 1.7 GHz с 2GB RAM, 8 GB вградена памет, MIMO dual-band Wi-Fi и има HDMI, оптичен аудио, USB 2.0 и етернет портове. Микроконзолата оперира с Kindle Fire OS – версия 3.0 на базираната на Android операционна система на Amazon, която е съвместима с Android 4.4.2 KitKat.


Чрез Fire TV потребителите могат да гледат съдържание от Amazon Instant Video, Netflix, YouTube, Vimeo, а американските потребители са привилегировани и с достъп до Hulu, MLB.tv и NBA.


Сподели.