Алтърнатив рок звезди искат да работят с R&B продуцент

Pinterest LinkedIn +

Няколко месеца след рилийза на дебютния си албум младата американска алтернативна група Fall Out Boy вече прави сериозни планове за следващото си издание, дискутирайки дема и оповестявайки продуцента, с който искат да го реализират.

"Човекът, с който наистина много искаме да работим и който се опитваме да привлечем, е много необичаен за Fall Out Boy", казва басистът на групата, Пийт Уенц (Pete Wentz). "Става дума за Babyface. Той каза, че също иска да го направим, но все още нищо не е сигурно. Кълна се в Бога, ще направим заедно поне 6 парчета."

Уенц е казал също, че тази идея не била сериозна до момента, в който групата се срещнала лице в лице с Babyface и е имала възможността да задвижи нещата. В средата на 90-те Babyface е работил на практика с почти всички R&B артисти, като Тони Бракстън (Toni Braxton), TLC и Boyz II Men, но доста по-слабо известен негов проект е онзи, с който е ангажирал интереса на пънк звездите.

"Той направи саундтрака към "Josie and the Pussycats" и беше невероятен. Затова ще го убедим да работи с нас, а след това, за смесването, ще си намерим някой, който е яко в твърдата музиката", казва Уенц през смях.

В действителност на Babyface няма да му се наложи да работи много по предпродукцията на албума, тъй като групата вече е написала голяма част от новите си парчета. В същото време музикантите работят и по други проекти - Уенц работи по сайта FriendsOrEnemies.com, който ще стартира през зимата, а фронтменът на Fall Out Boy ще продуцира новия албум на чикагската група The Hush Sound.

Дебютният албум на Fall Out Boy "From Under The Cork Tree" излезе в началото на май т.г. и до момента е отбелязал продажби от над 1 000 000 копия. Най-комерсиалният им успех до момента е парчето "Sugar, We're Goin' Down", което достигна #8 в "Hot 100" класацията на Billboard и видеото към него, който оглави чарта TRL на MTV и спечели наградата на MTV2 на тазгодишните MTV Video Music Awards.

Сподели.