Актьорът Lee Thompson Young е открит мъртъв

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор Лий Томпсън Йънг, придобил огромна популярност още в тийнейджърските си години благодарение на участието си в хитовата поредица Famous Jett Jackson на Disney Channel, почина на 29-годишна възраст. Вероятната причина за смъртта му е самоубийство.

Йънг е бил открит мъртъв в квартирата си в Лос Анджелис от собственика на жилището, с когото колегите му в продукцията Rizzoli & Isles на TNT се свързали след неявяването му на снимките на криминалния сериал, който се излъчва от 2010 г. насам.

Говорителка на полицейското управление в Лос Анджелис е потвърдила смъртта на актьора, установена малко след 8:00 ч. сутринта на 19 август. По информация на TMZ Йънг е загинал от огнестрелна рана, която според уликите е произвел сам. Засега обаче официалната причина за смъртта му не е обявена.

Освен във Famous Jett Jackson и Rizzoli & Isles през последните 10 години Лий Томпсън Йънг участва в сериалите The Guardian, Scrubs, Smallville и FlashForward, в лентата Friday Night Lights и много други телевизионни и кино продукции.

Сподели.