Актьорът Джон Хърт ни напусна на 77 години

Pinterest LinkedIn +

Легендарният британски актьор Джон Хърт почина на 77-годишна възраст. Новината беше споделена от Hollywood Reporter, като вероятната причина за смъртта му е усложнения при рак на панкреаса.

Хърт беше диагностициран с тежката болест през 2015 г., когато беше и посветен в рицарство от Кралица Елизабет II. 

Джон Хърт е роден през 1940 г. и е отгледан в много строго семейство. Като дете не са му разрешавали да ходи на кино или да си играе с други деца. 

Само на 8 години той е постъпил в религиозно училище, където е бил малтретиран от директора. На 12 е преместен в друго училище, като през тези години той вече мечтае да стане актьор, но родителите му не го подкрепят и искат да бъде учител по изкуства.

Въпреки това Хърт все пак става актьор и започва кариерата си още през 60-те. През 70-те години е номиниран два пъти за "Оскар" – за ролите си в Midnight Express (Среднощен експрес) и Elephant Man (Човекът-слон), като за първата печели и "Златен глобус".

През годините Джон Хърт става един от най-разпознаваемите и търсени таланти на британското кино, като се снима до края на живота си. Сред последните му участия са ролите му в номинираната за "Оскар" драма Jackie (Джаки), в Snowpiercer (Снежен снаряд), на Доктора в Doctor Who (Доктор кой) и др.


Сподели.