Akcent - “French Kiss With Kylie”

Pinterest LinkedIn +

Най-обичаната румънска група Akcent издаде първия си англоезичен албум (и пети в дискографията си). Заглавието на проекта е "French Kiss With Kylie" и вече може да бъде намерен и на музикалния пазар у нас.

Това е първият албум на момчетата, който излиза в България и включва международни суперхитове като "Kylie", "JoKero", както и новият сингъл "French Kiss".

Когато решавали как да го нарекат, момчетата се разделили на два лагера, като някои от тях искали той да се казва "French Kiss", а останалите – просто "Kylie".

Именно от съчетаването на заглавията на тези тракове се е родила и идеята за името на проекта.

Песните в албума са 14, като сред тях място намират и три от най-големите хита на бандата в Румъния – "Spune-Mi (Hey baby!)", "Suflet Pereche" и "Dragoste de Inchiriat", което всъщност е румънската версия на първия международен хит на Akcent – "Kylie".

Във "French Kiss With Kylie" са включени и два ремикса – популярният проект Crush е направил рок версия на парчето "Kylie", а Activ & Optick са направили ремикс на "JoKero".

Като цяло стилът на проекта е насочен основно към денс музиката, но не липсват и някои по-поп и R&B тракове, като песента "I Swear", например.


Какво би била една бой банда обаче, ако не направи поне една сърцераздирателна балада. В случая това е изпълнението "4 Seasons In One Day", което се базира почти изцяло на вокалните възможности на четирите момчета и пиано акомпанимент. Интересното тук е, че автор на текста на парчето е английската звезда Лий Раян от най-известната бой банда в света в момента – “Blue”.

Сред останалите по-интересни парчета в албума "French Kiss With Kylie" e  още една балада Suflet Pereche (“Сродни души”), чиито музика и текст са дело на Мариус Мога от Моранди. Парчето е преиздадено в оригиналната си версия от 2004 г. и е един от най-големите хитове на Akcent в Румъния.

В албума взимат участие и две певици – Джорджиана пее в парчето "JoKero", а младата "Moni-K (Моника) - в "Phonesex".

Всички фенове на групата ще имат възможността да я чуят на живо на 15 октомври на площад “Батенберг” в София.

Траклист на "French Kiss With Kylie":

1.Kylie
2.JoKero
3.Phonesex
4.French Kiss
5.I Swear
6.4 Seasons In One Day
7.I’m Buying You Whisky
8.S.O.S
9.Last Summer
10.Spune-mi (Hey Baby!)
11.Suflet Pereche
12.Dragoste De Inchiriat
13.Kylie (Crush Rock Remix)
14. JoKero (Activ & Optick Remix Edit)

Албумът се издава в България от Ka Music +

Сподели.