8 въпроса за "Красавицата и Звяра", на които игралната версия не даде отговор

Pinterest LinkedIn +

Ако сте гледали игралната версия на "Красавицата и Звяра" (Beauty and the Beast), може би не сте успели да намерите отговори на някои въпроси.

Първо, приказката разказва красивата история на млада дама (в чиято роля влиза Ема Уотсън) от малко френско село, която се влюбва в чудовище (Дан Стивън), в чиято кожа се крие Принц, попаднал под жестокото проклятие на зла вещица. В допълнение имаме магическа книга и говорещи предмети. Ясно е, че ще имате въпроси.

1. Защо Гастон не беше прокълнат?

Ако чародейката е живяла в селцето през цялото време, защо не е наказала ужасния Гастон? Знаем, че ѝ харесва да измъчва мъже заради тяхната нарцистичност, а никой не е по-влюбен в себе си от Гастон.

2. Защо е нужна магическата книга?

Освен омагьосаните роза и огледало, чародейката дава на Звяра книга, с която може да пътува във времето. Всъщност с нейна помощ разбираме подробности за миналото на Бел. А той нарича книгата "най-мъчителния подарък".

3. Космат ли е Гастон?

В анимацията той твърди, че всеки милиметър от тялото му е покрит с обилно окосмяване. Но в игралната версия изречението липсва. Това означава ли, че той вече не е косматко?

4. Коя е любимата Шекспирова пиеса на Звяра?

Той очевидно не харесва "Ромео и Жулиета". Бихме очаквали, че фаворит ще му е "Хамлет", имайки предвид проблемните му отношения с баща му. Но най-вероятно отговорът е "Много шум за нищо". Просто той не е тип, който би искал всички да знаят, че си пада по комедии.

Публикация, споделена от Dan Stevens (@thatdanstevens) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

5. Ще си пусне ли принцът брада?

В края на лентата, когато влюбените танцуват в още по-прекрасната бална зала, Бел се шегува, че би искала той да си пусне брада. Тази фраза можем да чуем в анимацията, а тя е родена от импровизация на Пейдж О`Хара, която дава гласа си на Бел през 1991 г. 

6. Гастон наистина ли умира?

Как се очаква от нас да знаем дали Гастон умира, щом като не виждаме в очите му усещане за приближаващата смърт? Трябва да видим мъртво тяло – дотогава не вярваме.

7. Колко струват музикалните кутии на Морис?

Предполагаме, че не много. Изглежда, че бизнесът с подобни творения не е доходоносен, виждайки дома му. Времето, в което се развива действието в "Красавицата и Звяра", не може лесно да се определи. Оригиналната френска приказка е публикувана през 1740 г., но Айфеловата кула, която виждаме в Be Our Guest, не е била построена до 1889 г. 
Ентусиасти са пресметнали, че Морис би получавал около 80 долара на година за кутиите си.

8. Ще зарази ли Бел баща си с чума?

С помощта на книгата Бел и Звяра се озовават в мръсно таванско помещение във Франция, в което тя е живяла като дете с родителите си. Там тя открива стари рисунки на себе си като бебе и дрънкалка във формата на роза. Звяра пък попада на лекарска маска. Ретроспективните кадри ни позволяват да видим как умиращата ѝ от чума майка целува играчката и нарежда на Морис да отведе малката Бел на безопасно място.

Когато Бел се връща да спаси баща си от Гастон, разбираме, че е отмъкнала дрънкалката, която му дава да пази. Но не е възможно Морис да се зарази с чума. Болестта се причинява от инфекция, която не може да оцелее върху метал. Така че няма как заразата от майка ѝ да оцелее 20 години в прахта. 

Публикация, споделена от Dan Stevens (@thatdanstevens) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Сподели.