8 момента в "Сам вкъщи", които са абсолютно безсмислени

Pinterest LinkedIn +

Сам вкъщи (Home Alone)! Класическа коледна лента, която е забавна, носи празнично настроение през цялата година, но същевременно е и супер нереалистична.

Ето няколко факта, които доказват, че историята на Кевин Макалистър е пълна измишльотина.

1. Семейството на Кевин трябва да е невероятно богато

С какво си изкарва прехраната бащата на Кевин? Как семейството му успява да си позволи тази огромна къща в Чикаго, която е на около 17 минути от имението на Майкъл Джордан? Не е невъзможно, обаче... защо тогава пътуването до Париж е платено от неизвестния чичо на Кевин?

Снимка, публикувана от Claudia Oshry (@girlwithnojob) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

 

2. Крадците са могли да ограбят Майкъл Джордан

Ако Марв и Хари бяха направили малко проучване на околността, щяха ли да изберат точно къщата на Макалистър? Все пак колкото и богат да е Кевин, той не е Джордан.

 

3. Моментът, в който семейството на Кевин изчезва

Когато Кевин разбира, че са го зарязали и ще остане напълно сам, не трябва ли да е поне малко разтревожен? Вместо това той бяга напред-назад в къщата, яде пуканки в леглото, поръчва огромни количества пица и гледа стари гангстерски филми, докато хапва сладолед.

 

4. Полицията буквално не прави нищо, за да помогне

Когато родителите разбират, че са забравили детето си у дома, те се обръщат за помощ към полицията. Резултатът обаче е нулев – изпращат едно ченге, което само позвънява на входната врата. Но когато Кевин отмъква четка за зъби от магазина, те буквално го преследват.

 

5. Защо Кевин не звъни на властите от самото начало?

Ако Кевин беше толкова умен, за да създаде всички капани, защо просто не се свърза с пазителите на реда? А ако имаше мобилен телефон, този филм нямаше да съществува. Майка му мигновено щеше да му се обади, за да разбере, че всичко е окей.

6. Как бандитите са живи след преживяното

След всичко, което Кевин им причинява, Марв и Хари трябваше да са мъртви, нали? 

 

7. Как Кевин е успял да вдигне купон

Тъй като Кевин е супер умно дете, той има брилянтен план как да направи така, че къщата да изглежда пълна с хора. Гениален план, нали? Но изникват няколко въпроса: колко време Кевин си е играл на кукловод, кога е започнал и кога е спрял? А ако бандитите бяха минали по някое време и фигурите не помръднеха? Ясно е, че Кевин е пълен с енергия.

 

8. Кевин е перфектен в планирането на битки

Всеки път Кевин се справя перфектно, когато става въпрос за създаването на бойни графики. Толкова е прецизен за едно 8-годишно хлапе! 

Сподели.