7000 полицаи ще охраняват концерта на Madonna в Москва

Pinterest LinkedIn +

Вчера (11 септември), във втората половина на деня, в Москва кацна кралицата на дансинга - Мадона (Madonna). Тази вечер тя ще гастролира за първи път в историята на руска земя. Около 7000 хиляди руски милиционери ще пазят реда преди, по време и след събитието.

От мерки за сигурност, певицата пристигна в Москва при пълна анонимност, без да бъдат обявени нито летището, където ще кацне полетът й, нито къде ще отседне, предаде РИА Новости. В последстие стана ясно, че звездата е кацнала на летище "Внуково-3", от където е била ескортирана с 6 лимузини.

"Наша основна задача е да не допуснем стълпотворение от хиляди фенове, които да попречат на реда на летището или в хотела", каза официалният говорител на проявата, Антон Атрашкин.

Както окончателно бе решено, концертът на Мадона тази вечер ще се състои в олимпийския комплекс "Лужники", с капацитет около 80 000.

7000 полицаи и военни от вътрешните войски на Русия ще се грижат за реда и сигурността по време на концерта. Половината от тях ще се намират на стадиона и в околностите му по време на пърформанса, а останалите 3500 ще обезпечат безопасността на самата певица по пътя й от хотела до сцената, както и реда в централните части на Москва.

В охранителните работи ще се включат и 45 полицаи с кучета, обучени за откриване на взривни устройства, както и 45 конни полицаи.

Прогнозите сочат, че концертът на Мадона няма да мине без скандал, най-малкото заради сценария на шоуто й, разгневил не една религиозни организации в цяла Европа.

Сподели.