7 от най-абсурдните заблуди за йогата

Google+ Pinterest LinkedIn +

Искате да се занимавате с йога, но сте чували, че тя не е за всеки... Е, поемете въздух и застанете бързо в поза лотос, защото предстои здраво да наругаем хората, разпространяващи тези нелепи твърдения.

ВИЖ ОЩЕ: Garmin Vivofit 2 – спортният уред, който ще носите навсякъде 

Вижте кои са седемте от най-абсурдните заблуди за йогата, в които е крайно време да престанем да вярваме:

За да практикуваш йога, трябва да си гъвкав

Ако в този момент смятате, че тялото ви не е гъвкаво, то представете си какво би било състоянието му след 20 или 30 години. Иначе казано: започнете сега, за да бъдете гъвкави и тогава.

Йогата е само за 20-годишните

Не е вярно. Йога практикуват и хора над 70. Нещо повече - и на тази възраст те все още могат да стоят на глава без помощта на ръцете си. Разбира се, ако не искате да рискувате, имате пълната свобода да пробвате с по-нежен тип йога.

Йогата изисква прекалено много време

Това също не отговоря на истината. Дори тренировка, продължаваща не повече от 10 минути сутрин вкъщи, ще подейства благотворно на ума и тялото ви. Да не говорим за това, че може да практикувате йога наистина навсякъде. Изисква се само желание...

Мъжете не практикуват йога

Ето това е едно от най-нелепите твърдения. Всъщност в самото си начало йогата е практикувана най-вече от мъже. Още преди хиляди години.

Не мога да си позволя да плащам за йога

Не е нужно. Има стотици онлайн курсове, с които да практикувате йога вкъщи. Напълно безплатно.

Йога не е подходяща за хора с увреждания или хронична болка

Всъщност това Е причина да започнете да практикувате йога. За целта се запишете на курс и информирайте учителя си за проблема, който имате. Заниманията ще ви помогнат да преодолеете болката.

Йогата е религия

Тя се основава на духовността, на това да бъдеш мил и състрадателен към себе си и другите. Йогата не е религия и не съди останалите религии.

Сподели.