6000 пяха с Таркан с Зимния дворец

Pinterest LinkedIn +

Официалният език в столичния Зимен Дворец на Спорта вчера, 2 юни - денят на Ботев, беше турски. 6000 пяха на езика на принца на турската поп музика, Таркан, танцувайки близо два часа в горещите ритми на 172-сантиметровата звезда.

Роденият преди 33 години в Германия световноизвестен изпълнител излезе на сцената на Зимния дворец минути след 21:30 или час и половина след началото на концерта, организиран от Sofia Music Enterprises. Самият концерт в действителност започна с половин час закъснение с кратък лайв на Тони Стораро, щастливо приветстван от неслучайно озовалата се в залата публика.


Тони Стораро Сн. Avtora.com

След Стораро микрофоните заеха дует КариZма, за да изпълнят четири свои песни, сред които, разбира се, записаната с турската сензация Harem "Yurudum", както и "Колко ми липсваш" и "Минаваш през мен". След края на изпълнението им публиката, вече с видимо и чуваемо разгорещени страсти, се наложи да почака звездата на вечерта около половин час, преди в пълен мрак на сцената да се появят 11-те музиканти на Таркан.


Галя от КариZма Сн. Avtora.com

В 21:35 при тях връхлетя самият Таркан, облечен с блестящо сако, сред възпламенени пироефекти и възторжения рев на публиката.

В следващите близо два часа той изпълни общо 21 свои песни, две от които за бис, смени тоалета си общо пет пъти, използвайки въведенията на няколко баладични песни, само една от които изпълни единият от двамата му беквокалисти.


Таркан Сн. Avtora.com

Концертирайки в този сезон в подкрепа на най-новия си, седми подред и първи англоезичен албум - "Come Closer", Таркан изпълни голяма част от него, като например песните "Just like that", "In your Eyes", "Come Closer", "Don't leave me alone" и, разбира се, превърналата се в международен хит "Bounce".

Англоезичните песни бяха и единствените моменти, в които певецът контактуваше с публиката на език, различен от турски.
Останалите му песни, като "Shikidim", на която Георги Христов направи едноименния кавър, "Kir Zincirlerini", "Bu Gece" и мега хита "Simarik", известна още като "Kiss Kiss" и в изпълнение на Холи Валанс (Holly Valance), бяха на турски - езика, на който Таркан общуваше с публиката си, видимо разбираща онова, което й се говори. Освен турски, Таркан говори отлично немски и английски език.

Зрелищно осветление и отличен звук, най-различни пироефекти и сняг от конфети допринесоха за преживяването на хилядите в Зимния Дворец, знаещи до последната сричка много от песните на Таркан.

Сподели.