13 Декември 2018, 16:10

6 съвета, които да имате предвид при избор на мъжки костюми

Google+ Pinterest LinkedIn +

Когато стане въпрос за мъжка мода, и по-точно за официално мъжко облекло, задължителният елемент в гардероба е един – перфектно пасващ костюм.

Има два начина да се снабдите с точен по размер костюм – или сте стандартен размер за даден бранд, или ви се шие по мярка. Предимствата на втория вариант са много, но всички те водят до едно: да изглеждате и да се представите пред света по-добре – все пак първите впечатления са много важни в общуването между хората. 

Всеки има право да се чувства елегантно и стилно, а и всички сме гледали филмите с Джеймс Бонд и знаем на какво е способен един костюм… Ето и някои от нещата, за които да следите при правилния избор:

 

1 и 2. Раменете и задната част на панталона

Когато облечете сако, областта в раменете трябва да прилегне идеално – да бъде плоска и изпъната, без набръчквания или повдигания. В задната част панталонът трябва да стои свободно и да пада плавно. Ако има гънки, които са  в областта на седалището, това означава, че панталонът ви е малък, а ако гънките продължават и по бедрата ви, значи ви е твърде голям.

Мъжки костюми стил избор  

 

3 и 4. Предна част на сакото и ръкави

Когато закопчеете сакото, трябва да остане малко свободно място между него и тялото ви – колкото да промушите ръката си. Ако сакото ви е малко, в тази област ще забележите набръчквания; ако ви е прекалено голямо, разстоянието между сакото и тялото ви също ще е прекалено голямо. За ръкавите важи правилото, че при изпъната ръка ръкавът на ризата трябва да се показва около 1-1,5 см от сакото. 

Избор на мъжки костюм

 

5 и 6. Дължина на сакото и панталона

Сакото трябва да стига до пръстите на ръката ви, когато тя е отпусната надолу. Простичко, нали? При панталона нещата стоят по следния начин: той трябва да се допира до обувките ви, като е възможно да допуснете една лека гънка в областта преди допира между обувката и панталона. Ако са повече, панталонът ви е прекалено голям. 

Избор на мъжки костюм


Сподели.