6 причини да практикуваме спининг

Google+ Pinterest LinkedIn +

Спининг тренировките са интересно групово аеробно занимание - тренировка по колоездене, която се води от треньор. Продължителността на всяко занятие е между 50 и 60 минути в ритъма на специално подбрана музика.

Виж още: 6 задължителни аксесоара, без които не бива да се качваш на колело

Важно е да знаете, че спининг може да се практикува както от напреднали, така и от абсолютно начинаещи колоездачи. Дори и никога да не сте се качвали на велосипед, това в случая няма никакво значение.

Не бива да се колебаете или да се притеснявате да опитате, напротив, заниманието в група може само да ви мотивира по-бързо да се разделите с първите излишни грамове подкожни мазнини. Съществуват още много причини, заради които си струва да се практикува спининг, но нека изброим едни от най-важните:

Развиване на силно, издръжливо и здраво сърце
 

Както всяка високоинтензивна и аеробна тренировка, така и спининг тренировката подпомага издръжливостта на сърдечния мускул.

Загуба на много телесни мазнини 

Проучвания сочат, че при тренировка с продължителност 40 минути се изгарят около 500 калории. Това число е ориентировъчно, защото при по-високо темпо за същите минути можете да загубите до 800 калории. Пригответе си средноголяма хавлия.

Всички са равни 

Няма първи, няма и последни. Треньорът задава темпото и всички се съобразяват с него. Така всеки излиза еднакво доволен от залата.


Почивка на ума 

Дава огромна възможност за мисловно отпускане и пренасяне в друг, малко по-добър и лесен свят.

Възможност да акумулирате повече енергия 

Доказано е, че по-интензивните и чести тренировки ви позволяват да акумулирате повече енергия през деня при другите си занимания. Както е казал Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече".

Удобство 

Хубавото на спининга, а и на всяка групова тренировка, е, че започва и свършва в определен час, пести време и мисли от рода "Къде да тренирам?", "Какво да тренирам?", "Как да тренирам?", "Не ми се тренира сам".

Спининг тренировките могат да се практикуват от 3 до 5 пъти седмично с натоварване от 60% до 90% от максималния сърдечен ритъм. Спортувайте, за да сте здрави и щастливи.

Сподели.