21 Март 2018, 05:19

6 начина да преодолеем стресови ситуации

Google+ Pinterest LinkedIn +

Забързаното ежедневие, проблемите вкъщи, задълженията в работата... Когато всичко това ви се струпа на главата и сякаш не издържате на напрежението, най-доброто решение е отделеното време за почивка и спокойствие. Ето 6 лесни "оръжия", с които ще преборите стреса:

Дишайте дълбоко

Не е нужно да застанете в поза лотос, за да помогне дишането на вашето вътрешно спокойствие. Просто затворете очи и дишайте бавно и дълбоко около 10 пъти. Кислородът ще помогне да балансирате нервната си система, а и така ще се откъснете мисловно от вашето притеснение.

Разходете се

Дори петминутната разходка в парка ще помогне на тялото и ума ви да намерят баланс. Фокусирайте мислите си към любимо ваше място или спомен и със сигурност ще успокоите нервите си.

Слушайте музика

Релаксиращите мелодии ще стимулират тялото и ума ви. Ако сте много уморени и чувствате напрежение, отделете 5 минути, през които да си пуснете нещо спокойно и мелодично. Затворете очи и дишайте дълбоко.


Изпийте чаша чай 

Успокояващите чайове като лайка, бял и зелен чай са богати на антиоксиданти и меки аромати, които действат успокоително на нервната система и ни карат да се чувстваме по-добре.

Усмихнете се

Прочетете някой виц или изгледайте забавни видеоклипове, за да повишите настроението си. Положителните емоции ще ви помогнат да се отпуснете и забравите за напрежението.

Поговорете с някого

Обадете се на близък приятел, на когото можете да споделите проблемите и тревогите си. Само мисълта, че някой ще ви изслуша и разбере, ще ви успокои и ободри.

Сподели.