6 железни причини да си купите ананас, сега!

Pinterest LinkedIn +

Знаете ли, че моряците винаги държали ананаси на борда, за да се предпазят от скорбут? Заболяването се развивало при недостатъчно витамин C в организма, а ананасът го съдържа в изобилие.

Това обаче далеч не е единствената причина да включите този плод в ежедневното си меню. Убедете се сами.

Засилва имунитета

Освен на витамин С, ананасът е богат и на бромелаин – ензим , който се усвоява изключително бързо от организма. Той участва в разграждането на ненужни за тялото ни белтъци и подпомага функциите на имунната система.

Детоксикира тялото

Ежедневното хапване на ананаси ограничава въздействието на токсични микроорганизми и подпомага работата на антибиотиците по време на лечение.

Облекчава мускулната треска

Ананасите са идеалните плодове за спортуващите заради способността им да облекчават мускулния дискомфорт, както и да скъсяват времето за възстановяване след контузии от различен характер - натъртвания, отоци, разтягания и мускулни разкъсвания.


Действа благотворно при колит

Полезен е при изострен колит и други заболявания на стомашно-чревния тракт, по-конкретно на тънките черва и дебелото черво.

Убива раковите клетки

Съдържащият се в ананасите бромелаин потиска растежа на няколко вида ракови клетки, включително на клетките, причиняващи рак на гърдата.

Облекчава разширените вени

Бромелаинът почиства кръвоносните съдове, облекчава съществуващите разширени вени и осигурява добра защита от появата на такива.

Сподели.