5 неща, които не знаете за новия албум на Rihanna – Anti

Pinterest LinkedIn +

Изминаха три години от Unapologetic.

От 2005 г., когато Rihanna проби на музикалния пазар, до 2012 г. тя издаваше по един албум на година. Дали този дълъг период на мълчание е резултат от стремежа на изпълнителката да създаде нещо коренно различно, или просто идеите й са се изчерпали? Е, ще разберем съвсем скоро, когато Anti излезе на музикалния пазар.

Но има няколко неща, в които можем да сме сигурни, когато говорим за осмия студиен проект на певицата:

1. Той е артистично амбициозен

Rihanna откровено е заявявала какви са очакванията й за Anti, който доскоро носеше заглавието R8.

"Искам песни, които да мога да изпълнявам и след 15 години. Не някои, които ще изчезнат в пространството. Разбрах това, когато се качвах на сцената – не исках да изпълнявам доста от моите парчета. Те не звучат като мен. Искам да направя такива, които да са вечно актуални."


2. Той е с политически нотки

American Oxygen, втори сингъл от албума, е политическо творение. Текстописецът Сам Харис разкрива, че той е вдъхновен от Born In The USA на Брус Спрингстийн. Както Born In The USA, така и American Oxygen не е типичната патриотична песен. Видеото включва кадри от 11 септември, от бунтовете във Фъргюсън, породени от нелепата смърт на убития от полицай Майкъл Браун, и от демонстрация на движение за човешките права, докато барбадоската пее на фона на американския флаг.

3. Той е и също толкова личен

Това най-добре проличава в хита Bitch Better Have My Money, за който 27-годишната Рири споделя, че е посветен специално на безполезния счетоводител, който преди време е наела. В началото на 2009 г. състоянието й се оценявало на 7 млн. долара благодарение на три отлични албума, а в края на годината тя почти губи всичко заради лоша инвестиция.

4. Компания й прави нов талант

Съавтор на Bitch Better Have My Money е 20-годишната Биби Бурели, която й е помогнала и за парчето Higher.

"20-те минути, които ми костваха да напиша текста, промениха живота ми", казва дамата.

5. Не й пука какво мислиш ти

"Тейлър Суифт е модел за подражание, не аз", казва Rihanna. След стряскащия клип на Bitch Better Have My Money и парчето James Joint, в което тя пее: "Предпочитам да пуша трева. Не знам защо, но просто знам, че искам...", разбираме, че не я е грижа за чуждото мнение.

Сподели.