5 идеи за вълнуваща лятна почивка, ако си над 30-те

Pinterest LinkedIn +

Времето, в което можем да си позволим да изживеем нови приключения, особено ако сме ги пропуснали в по-младите години

Ако си прехвърлил 30-те години, вече си на една сериозна възраст, а и обичаш комфорта. Това автоматично означава, поне според клишето, че летните приключения са в миналото за теб. Импулсивните ти решения пък гравитират все около разни битовизми и изобщо не водят до вълнуващи изживявания. Нека е ясно, че ако днес си предпочел трамвая пред лъскавата си кола (или такси), това по никакъв начин не се брои за излизане от рутината. 

Какво може да направи един млад човек, който се е настанил трайно в коловозите на живота, което го устройва разбира се, но все още е жаден и за нови предизвикателства? 

Наближава лятото, остават броени месеци, а един от начините е да планирате своята нескучна ваканция. Обърнете поглед назад и добре си помислете, какво сте изпуснали да направите в по-ранните си периоди на щури изпълнения. Къде не сте били, а сте искали, по какъв начин не сте почивали, а само сте мечтали и сте слушали разказите на другите…

Ето няколко идеи, които ще ви помогнат при организирането на една по-различна почивка: 

Пътешествие с рент а кар

Това може да си го позволи всеки, който има постоянни и прилични доходи. Услугата нито е само за богаташи, нито е за чичковци, напротив – сега е идеалното време да се възползвате от нея. Бихте могли да си наемете съвсем прилична кола под наем, например кабриолет и да се отправите към морето, пеейки с пълно гърло хита на Aerosmith Crazy, а може да изберете джип и да тръгнете към планината на офроуд. Планът е по ваша преценка. 

Огромен плюс е, че фирмите, които отдават автомобили под наем, се грижат за удобството на своите клиенти, от тях може да получите и съвет за най-подходящия модел за вас. 

Палатка

Ужасът за някои хора е да се озоват на палатка, да нямат достъп до течаща вода или тоалетна. Обаче когато възрастта напредне, ние знаем как да си осигурим уют, без да нарушаваме традиционните си навици, а същевремнно търсим бягство от градския шум сред природата. Дори да сте от тези, които трудно биха си представили така почивката, просто помислете върху възможността да заспите под звездите и да слушате щурците, шума на вълните. Ако си над 30-те, ти с готовност ще помъкнеш дюшеци, завивки, мазила против комари, прибори, пък ако щеш и чаша за шампанско, за да си доставиш пълноценна наслада. 

Обиколка на страната

Спомените от ученическите години не са достатъчни, защото едва ли сте успели да обиколите по-голяма част от страната. Тази почивка обаче е свързана с повече динамика и е подходяща за натури, които имат свръхенергия и работят на компютър. Така хем ще опознаете родината, хем ще се разхождате, ще контактувате с непознати хора, ще се обогатите и ще се върнете още по-заредени. 

Непопулярна чуждестранна дестинация    

Има държави, които са предпочитани от туристите. Почти всеки вече е бил в Гърция, Турция, поради близостта им с България, а някои често отскачат до Италия, Испания, Холандия и т.н. Места като Финландия, Норвегия и Русия например също биха могли да ви изненадат приятно, стига да сте успели да спестите повече средства за почивка. 

Бирен фестивал

Има фестивали на бирата, които се провеждат и през по-топлите месеци, но ако климатът не ви притеснява, отбийте се през есента. В градовете, в които се провеждат тези веселия, витае особен дух. Вие ще се потопите в една неповторима атмосфера, а и ще му отпуснете края, изпълвайки се със солидна доза приятни емоции. Ако смятате, че бирените фестивали не са ви на сърце, проучете какви други подобни прояви съществуват зад граница, които могат да привлекат вниманието ви.  

Сподели.