4 страхотни идеи за подарък за всеки турист

Pinterest LinkedIn +

Лошото време все още не иска да си тръгне, поради което често ни спохожда мисълта да си тръгнем ние – към някоя екзотична дестинация, поне за малко. Туристическият сезон още е сравнително далече, но това не значи, че не трябва да сте подготвени отрано.

Ако сте решили да пътувате, със сигурност ще искате да запазите спомените от пътешествието си за бъдещите поколения. За целта ви трябва подходяща камера. Ентусиастите с DSLR-ите, естествено, не се замислят особено по този въпрос, но кажете честно: ще рискувате ли фотоапарата си за хиляди левове в някое щуро преживяване? На нас това ни се вижда като неоправдан риск; по-добре пазете "обектива" за рождени дни и фирмени партита.

Разбира се, в днешно време можете да снимате отлични снимки и със смартфона си, но там го има същото ограничение – рискувате с телефончето да се случи нещо нелицеприятно, с допълнителното супер забавно последствие да останете и без връзка със света, освен без камера. Като цяло, най-добре се сдобийте с някое практично и сравнително евтино апаратче, което да не се притеснявате да бастисате.

Fisheye One Red

Точно такова нещо е фотоапаратът Fisheye One Red (цена 85 лв.) – компактна камера тип "сапунерка", която можете да вземете със себе си навсякъде. Със 170-градусов широкоъгълен обектив и вградена светкавица, тя ще отговори на практически всичките ви фотографски нужди по време на ваканцията.

Най-интересната й особеност е, че снима на лента! Точно така, онзи странен, леко прозрачен 35 мм филм, който използвахме всички преди дигиталната революция и който се самоунищожава като джаджа от "Мисията невъзможна", ако го извадите на слънчева светлина. Доста ретро, но това може да бъде и плюс, в зависимост от предпочитанията. Като минус пък отбелязваме, че камерата не е водоустойчива, но няма пълно щастие.

Но я да се върнем малко назад – кой изобщо ходи на почивка през април? Ранната пролет не е време за ваканция, обаче е много подходяща за планиране на такава. Следващите няколко идеи ще ви съдействат с планирането на отпуската по един доста нестандартен начин.

Скреч карта Делукс

Ако все още не сте решили накъде да отплавате, когато дойдат по-пригодните за целта месеци, или имате приятел в същата ситуация, вземете си Скреч карта! Не, нямаме предвид да участвате в лотарията, докато не изтъркате печеливш билет. Това е за лузъри, а вие не сте такива, познаваме се.

Не, имаме предвид уникалната географска Скреч карта на света, която идва в два размера – Делукс (цена 49 лв.) и Мини (цена 29 лв.). На тях със стотинка (а защо не и с евроцент) можете да "разкривате" държавите, които искате да посетите. Така ще имате ясен план, а в бъдеще, при добро стечение на обстоятелствата, добър спомен за всички прекрасни дестинации, които сте разгледали отблизо. Само внимавайте, ако ще ходите в Русия – ще ви отмалее ръката от търкане...

Магнитна карта

За най-традиционно настроените – тези, които чувстват, че не са посетили истински дадено място, ако не си вземат магнитче за хладилник от там – имаме финално предложение: Магнитна карта (цена 28 лв.), която можете да поставите на всяка метална повърхност и върху която можете да отбелязвате плановете си за почивка и/или превземане на света. Дори можете да си водите бележки по нея с маркер – напишете си едно Bon voyage и започвайте да мечтаете.

Купи Fisheye One Red ТУК

Купи Скреч карта Делукс ТУК

Купи Скреч карта Мини ТУК

Купи Магнитна карта ТУК

Сподели.