4 ценни препоръки за блясъка на вашите сребърни бижута

Pinterest LinkedIn +

Накитите от сребро са достойни конкуренти със своята красота и очарователно излъчване – качества, които имат потребност да бъдат съхранени във времето

По какво се отличават дамите и представителите на силния пол, които предпочитат сребърни бижута? Те се фокусират върху по-дискретното излъчване, обичат изисканите ценности, не държат непременно да изтъкват своето социално положение или възможности.

Независимо дали сте успели да се разпознаете в това описание, вие вече имате своите доводи да залагате на накитите от сребро. А те несъмнено имат своята неповторима красота и очарование, качества, които трябва да бъдат съхранени във времето.

От вас се изисква единствено да полагате леки усилия, за да поддържате блясъка години наред.

Следвайте тези препоръки и ще останете удовлетворени от резултатите:  

  1.   Позволете им да си почиват от вас вечер

Когато се върнете у дома, след дългия работен ден, нека бижутата да намерят своя пристан в специално предназначени за целта кутийки. Разположете ги внимателно и им позволете да си починат от вас през нощта. Така ще ги предпазите със сигурност.

Същото се отнася и при физически натоварвания, свързани с по-голяма активност, което би могло да предотврати не само излишно натрупване на влага, но и евентуални повреди.

  1.   Далеч от веществото, което драстично променя цвета им

Сярата е опасна за среброто, тъй като тя може да нанесе сериозна промяна на цвета му, от черно до тъмно жълтеникаво. Препаратите, в които се съдържа веществото, не бива да имат съприкосновение с украшенията ви.

  1.   Особено внимание към допълнителните елементи

Пръстените, обиците и гривните често са обсипани с камъни, което е повод за повече внимание от ваша страна. Те се закрепват с лепила, които може и да не понесат непрекъснатото мокрене с вода, а ефектът да бъде особено нежелан, да паднат и да ги изгубите.

Пазете бижутата и от крайни температурни разлики, както и от нагряване, силни удари.

  1.   Без контакт с парфюми

Парфюмите са любим завършек на ежедневния или официалния тоалет, но не трябва да влизат в контакт със сребърните ви аксесоари. По този начин гарантирано се застраховате от неприятни последствия върху тях.

Бонус съвет: При почистването е достатъчно да включите мека, памучна кърпа и четка за зъби. Бихте могли да нанесете лимонов сок, оцет, сода бикарбонат или дървесна пепел, за да възвърнете блясъка им след потъмняването. 

А ако пролетта събужда музата ви за нови попълнения в сребърната колекция, посетете сайта на Shine.bg и се насладете на разнообразието от елегантни бижута.

Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.