30.06.2004, зала Христо Ботев! Soulfly отново на живо в София!

Pinterest LinkedIn +

Непопсредствено след приключване на грандиозния фестивал Арена Музика 2004, София Мюзик Ентерпрайсис отново ще зарадва феновете на твърдия рок с концерт на Соулфлай.




Модерната метъл банда, начело с Макс Кавалера - култовият бивш вокал и китарист на Сепултура, беше в България само преди година. Те направиха размазващо шоу в пръскащата се по шевовете зала “Христо Ботев”.

Основната причина за настоящата им визита е огромното желание на Макс и компания да дойдат отново в България, за да представят най-новият си албум на многобройните фенове на тежката музика.

Соулфлай имат три издадени албума, със съвсем ново и експериментално звучене. Музиката в “Soulfly”, “Primitive” и “3” се лее свободно и непредсказуемо, търсейки така необходимата промяна. За разлика от тях обаче най-новият - четвърти албум на групата, като че ли бележи нов етап в развитието на Соулфлай. “Prophecy” предлага един смразяващ кръвта метъл, който приятно ще изненада феновете на Кавалера. С основна промяна в състава на групата Макс Кавалера сам продуцира най-новия си проект, който свидетелства за един обновен Соулфлай, готов за пореден път да взриви почитателите на тежкия метъл.

Макс Кавалера споделя, че основната му идея е била да направи нещо съвсем различно от всичко до сега, и че работата по албума представлява едно невероятно и вълнуващо приключение. Новият албум е уникална симбиоза от съвсем нови звуци и ритми. Кавалера заявява, че сменя музикантите, с които работи за всеки нов албум, за да експериментира с артисти, с които никога не е свирил преди.

Соулфлай в момента има следния състав - Марк Ризо (китари), Джо Нунез - познатият барабанист от “Primitive”, бившият басист на Мегадет – Дейв Елфсън, както и басиста Боби Бърнс.
Колкото и невероятно да звучи, Макс наистина ангажира двама басиста. Според него, това е част от специфичния привкус на албума. Освен това китарата на Ризо също има ново звучене – от горещи фламенко ритми до тежки рок рифове.

Специално за албума “Prophecy” Кавалера посещава Сърбия, където работи с местни музиканти. Известна е страстта на Макс да обикаля различни точки на планетата, за да събира впечатлния, които да интерпретира в музикарта си.

Инфо: SME

30 ЮНИ, ЗАЛА “ХРИСТО БОТЕВ”

ПРОДАЖБИТЕ ЩЕ СТАРТИРАТ НА 17 ЮНИ (ЧЕТВЪРТЪК)
В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НДК, СОФИЯ
И В ПО-ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ


НАЧАЛО: 20 Ч.
ЦЕНИ НА БИЛЕТИ 16 ЛВ. ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА И 18ЛВ. В ДЕНЯ НА КОНЦЕРТА.

Сподели.