30 Rock на Тина Фей и Алек Болдуин слиза от екран

Pinterest LinkedIn +

Отличеният с шест награди "Златен глобус" и 14 награди Emmy сатиричен ситком – 30 Rock, чието началото бе поставено през 2006 г., ще има още само един сезон, който ще включва по-малък брой серии от досегашните 13.

Причината за спирането на шоуто, създадено по идея на носителката на Mark Twain Prize – Тина Фей, която изпълнява и главната роля в него, е в ниския му рейтинг. Последният – шести сезон, е бил гледан от 3.5 млн. души средно, което е с близо 2 млн. по-малко от аудиторията на пети сезон и над два пъти по-малко от тази на трети – най-успешен в това отношение от премиерата му през октомври 2006 г. в ефира на NBC.

През април Алек Болдуин, чието екранно присъствие в 30 Rock е съизмеримо с това на Фей, съобщи в Twitter, че скоро ще напусне шоуто. Тина Фей, чийто екранен образ е вдъхновен от собственото й минало в шоуто Saturday Night Live, побърза да поясни, че Болдуин няма да напусне 30 Rock преждевременно и той вероятно е имал предвид, че финалът му наближава, "предвид че сме на екран вече шеста година. Всички ние сме заедно в това отначало – докрай". 

Освен Фей (главен сценарист на измисленото шоу на NBC – TGS, и чешит с редица неблагополучия в личния си живот) и Болдуин (чийто персонаж – Джак Донахю, е неин шеф и ментор), в 30 Rock участват Трейси Морган, Джейн Краковски, Джак Макбраер, Скот Адсит, Джида Фрийдландър, Джон Луц и др.

Общата продължителност на шоуто, чийто седми сезон все още няма фиксирана премиерна дата, ще бъде от 138 епизода, последният от които ще е едночасов.

Сподели.