3 научни доказателства за ефекта на пеперудата в стомаха

Pinterest LinkedIn +

Има толкова теории за това какво е любовта...

Някои я отричат, но тайно жадуват за нея, други я търсят и възхваляват. И никой не може да оспори железния факт, че едва ли има същество на Земята, което да може да живее без любов. Защото тя наистина прави чудеса с нас.

Вижте какво са в състояние да предизвикат пеперудите в стомаха ни.

Любовта действа като дрога

С научен експеримент е доказано, че мозъкът реагира на любовта като при взета доза кокаин. Романтичните чувства и наркотикът стимулират освобождаването на вещества като адреналин, норадреналин и окситоцин. Всички те предизвикват усещане за еуфория.

Любовта лекува

Учени успяха да докажат, че любовта действа като болкоуспокояващо лекарство. Партньорите, които често се прегръщат и са нежни един към друг, имат високо ниво на окситоцин в организма си - вещество, което облекчава болката, а в някои случаи премахва напълно главоболието. Държането за ръка от друга страна намалява нивото на стрес.

Любовта може да ни убие

Звучи страшно, но е факт. Синдромът на разбитото сърце не е мит, а напълно реално заболяване. Лекари обясняват, че болката от раздялата действително може да бъде толкова силна, че физически да увреди сърцето. В някои случаи може да бъде засегнат сърдечният мускул, а това може да завърши с фатален край. Признаци на заболяването са трудно дишане и болка в гърдите.

Сподели.