3 хобита, на които да научите детето си

Pinterest LinkedIn +

Въведение

С идването на дете в семейството е време да пренаредите работния си график. Ще трябва да намерите време за детето си, което също иска да се занимава с хобита, които му доставят удоволствие. С постоянно нарастващото количество реклами по телевизията и в медиите е важно да намерите начини да сплотите семейството си и да намалите разсейването от външния свят.

Отличен начин да направите това е като ги включите в нещо, което им харесва; нещо, което включва прости повтарящи се задачи, като бродерия или рисуване по номера. Това може да бъде прекрасно преживяване за сплотяване на вас и вашето дете. Също така може да помогне и на двама ви да научите умения, които да подобрят живота ви като семейство.

Вашето дете може да не се интересува от рисуване или оцветяване в началото; важно е обаче то да види, че има по-добри възможности, отколкото просто да редува да държи различни цветове пастели и да драска върху хартия.

Комплекти за бродерия за малки и големи

Комплектите за бродерия са чудесен начин да научите децата си на първата им любов: шиенето. Основна украса в много български домове са гоблени за шиене, които водят историята си още от средновековието като изтънчен и високо ценен занаят.

Комплектите за бродерия с кръстосан бод са идеални за всеки, който иска да насърчи креативността у детето си. Като им дадете свободата да изработват свои собствени дизайни, те могат да се научат как да добавят блясък и цвят във всеки проект. В този урок ще ви покажем колко лесно е дори дете на 7 години да изработи невероятен малък гоблен.

Следвайте стъпките:

  • Изберете комплект с кръстат бод с отпечатано изображение. Малък модел с максимална големина 15х15см е напълно достатъчен за първи опит за дете.
  • Задължително изберете модел с включени конци и игла с тъп връх, за да не се рискува малчуганът да се нарани.
  • Работете по цветове и не правете възли в началото и края. Вместо това подпъхвайте конеца под бодовете от опаковата страна
  • След като завършите вашия модел може да ги изперете на ръка внимателно и в хладка вода, а след това да го изгладите от опаковата страна

 

Рисуване по номера за цялото семейство

Вашето дете ще хареса това занимание. Това е начин да научите детето си на простия процес на създаване на свое собствено произведение на изкуството. Това ще им даде шанс да изразят себе си и да бъдат креативни. Това е страхотна дейност, която можете да използвате заедно като семейство.

Рисуването на картини по номера е забавно, лесно и образователно за деца от всички възрасти. Ще ви покажем как да направите свое собствено произведение на изкуството с това вълнуващо хоби.

Какъв по-добър начин да прекарате качествено време като семейство?

Стъпки при изработването на картини по номера

  • Винаги избирайте модел, който е с предварително опъната канава върху рамка
  • Работете по цветове като спазвате внимателно очертанията.
  • След завършване на два съседни цвята може да отделите допълнително време за да направите плавна преливка, която да подобри визията на произведението.

Комплекти диамантени гоблени за всеки член на семейството

Елмазените гоблени или още известни като „диамантени бродерия“ набират все повече популярност в България. Те са много по-лесни за изработка от традиционните гоблени с конец, а детски диамантени гоблени се възприемат много добре от най-малките фенове на изкуството.

Често хората се бъркат между „елмазен“ и „диамантен“ гоблен, като остават с впечатлението, че това са две различни неща. Всъщност в отделните краища на света всяка култура адаптира изкуството според собствените си разбирания и обичаи. „Елмазени гоблени“ идва от руски език и техният израз „елмазная мозайка“, което преведено означава точно „диамантен гоблен“. Можете да сте спокойни, че в който и вариант да търсите това увличащо хоби, ще попаднете на едно и също нещо.

Има няколко различни варианта за мъниста в комплекта:

  • Квадратни мъниста – прилепват плътно едно към друго, но е почти невъзможно да се подравнят в една линия. При завършен елмазен гоблен се вижда как отделните редове се разминават леко един спрямо друг.
  • Кръгли мъниста – контактуват само с външните си стени, а празното пространство между тях е с напечатан същия цвят като мънистото. Така едновременно се получава ефект на плътно запълване като при квадратните мъниста, но имаме и бонуса на това, че не се забелязва видимо разминаване.
  • Разнообразни по форма – по-голямата част от диамантения гоблен е напечатана, а само на отделни места има нанесен двойно лепящо покритие, което да приюти големите мъниста. Тези модели се отличават с кратко време за изработка и много ефектен краен резултат. Красят множество домове и са предпочитани за начинаещи и деца.

Заключение

След като вече сте добре информирани за най-популярните ръкоделни хобита у нас за малки и големи остава само да направите своя избор с кое да започнете. Често децата предпочитат ярките и пъстри цвете на диамантените гоблени, а след завършването им с радост ги закачат в стаите си. Пожелаваме ви приятни и ползотворни мигове с най-близките ви хора.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.