27 февруари TV с Avtora.com - "Междузвездни войни: Епизод I"

Pinterest LinkedIn +

"Междузвездни войни: Епизод I" (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) се появи на бял свят през 1999 година след невероятен интерес от страна на фенове и медии.

Почти 16 години след последния филм от хитовата поредица - "Завръщането на Джедаите", той се връща назад в сюжетната линия, за да проследи историята на младия Анакин Скайуокър, който все още е твърде далеч от метаморфозата си в зловещия Дарт Вейдър.

И тук, режисьор и сценарист е Джордж Лукас (George Lucas), а лентата изобилства от популярни имена - Лиъм Нийсън, Юън Макгрегър, Натали Портман, Самюел Джаксън, но в крайна сметка отзивите на критиците са по-скоро смесени, отколкото както очаквахме - ласкави.

За Лукас обаче има само един истински критерий - публиката и в крайна сметка тя показва, че е на прав път. Филмът се превръща в 11-ия най-касов за всички времена и 6-и в историята на американския боксофис с приходи от близо един милиард долара. Това е съвсем достатъчно, за да ви докаже, че този филм определено не е за изпускане.

Не пропускайте: 20:00 по bTV Cinema! 

Сподели.