2016-та е и Barbie най-после напълня!

Pinterest LinkedIn +

Най-известната кукла в света - Barbie - претърпява драстична метаморфоза в новите си разновидности, включени в колекцията 2016 Barbie Fashionistas. Производителят на първата истинска любов на всяко момиченце - Mattel - отвръща на нескончаемата критика, че налага фетиш към женско тяло с невъзможни пропорции, представяйки новите Barbie - "дребничката", "високата" и "закръглената".

(Имената не са от нас, а от самите Mattel, които презентират с тези прозвища новите версии на куклата за сп. TIME)



Новата концепция обаче съвсем не означава, че всяка Barbie от новата колекция притежава даденостите за туъркинг - всъщност само една от четирите кукли се набива на очи с чувствително по-широк ханш, по-мускулести крака и пълен комплект ребра. Класическата, ултра слаба, но за сметка на това едрогърдеста Barbie, си остава флагман на иконичния бранд и несъмнено ще преобладава по рафтовете в магазините.

Освен с новите анатомични вариации 2016 Barbie Fashionistas идва с нови нюанси на цвета на кожата и предлага избор от цели 18 цвята на очите и същия брой прически.


Дали усилията на Mattel ще бъдат поощрени от потребителите - предстои да разберем, защото продажбите са тези, които ще докажат или ще опровергаят недвусмислено твърдението, че съвременните момиченца искат да си играят с кукли, които действително приличат повече на средностатистическата жена. Или пък ще предпочетат skinny версията (без непременно това да ги тласка към хранителни разстройства на по-късен етап от собственото им анатомично развитие).

ВИЖ ОЩЕ: "Живата кукла Барби" Валерия Лукянова [Галерия]

Що се отнася до Mattel, новият им етичен кодекс вероятно би бил силно разклатен, в случай че през 2016 г. Barbie, която преди 3 години навърши половин век, не направи традиционните 1 милиард долара приходи от продажби.

Сподели.