2014 MTV European Music Awards - победителите

Pinterest LinkedIn +

Британската поп банда One Direction триумфира с 5 статуетки на Европейските музикални награди на MTV (2014 MTV European Music Awards).

Сладникавите момчета не присъстваха на церемонията в Глазгоу, а трите най-важни категории, в които те бяха отличени, са Най-добър поп, Най-добро живо изпълнение и Най-отдадени фенове.

Водеща на шоуто бе рапърката Nicki Minaj, която по време на събитието направи премиера на нова песен с певицата Skylar Grey, а освен това си тръгна с наградата в хип-хоп категорията.

Може би най-важната награда за вечерта - Най-добро видео - отиде у Dark Horse на Кейти Пери (Katy Perry), която спечели и статуетката за Най-добър външен вид.

Най-добри изпълнители при мъжете и жените се оказаха съответно Джъстин Бийбър (Justin Bieber) и Ариана Гранде (Ariana Grande).

Последната даде начало на шоуто с медли от живо изпълнение на своите хитове Problem и Break Free, в което се включи и Iggy Azalea.

Именно Problem бе избрана за Най-добра песен на 2015 година. Най-добра песен с послание пък се оказа Pretty Hurts на Beyonce, която не присъства на церемонията.

В края на вечерта легендата на рока Ози Озбърн (Ozzy Osbourne) бе почетен със званието "Икона", а наградата му бе връчена от друг великан в рок музиката - китариста Slash, който също се изяви с живо изпълнение на сцената.

Ето и списък на победителите в най-важните категории:
Най-добро видео: Katy Perry - Dark Horse ft. Juicy J
Най-добър алтърнатив изпълнител: 30 Seconds to Mars
Най-добър нов изпълнител: 5 Seconds of Summer
Най-добра изпълнителка: Ariana Grande
Най-добър изпълнител: Justin Bieber
Най-добро живо изпълнение: One Direction
Най-добър рок изпълнител: Linkin Park
Най-добър изпълнител на световната сцена: Enrique Iglesias
Най-добра песен с послание: Beyonce - Pretty Hurts
Най-добър хип-хоп: Nicki Minaj
Най-добър поп: One Direction
Най-добра песен: Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
Най-големи фенове: One Direction
Най-добра електронна музика: Calvin Harris
Най-добре развиващ се изпълнител: 5 Seconds of Summer
MTV Икона: Ozzy Osbourne


Сподели.