16 музикални светила от 9 държави се събират в България за "Концерт на 8 рояла"

Pinterest LinkedIn +

16 музикални светила от 9 държави и от 3 континента се събират в България за "Концерт на 8 рояла". Турнето е до такава степен специално и важно за света на класическата музика, че фирмата "Щайнгребер" (Steingraebеr), която е водещ производител на рояли, изпраща 4 от своите рояли в знак на подкрепа. 

Германската семейна фирма с над 200-годишна история задава най-високия стандарт в своята сфера. Сътрудничеството ù с маестро Байнов, идеолога на проекта, датира от десетки години. Самият той споделя, че е поласкан от оценката им. 

За първи път в Пловдив в зала С. И. Л. А. ще се осъществи концерт с 360 градуса видимост. Pоялите ще бъдат специално озвучени, няма да се разчита само на акустичния звук. Така всеки зрител ще се наслади на концерта по най-добрия начин. Диригент на уникалното събитие е един от големите наши диригенти –Григор Паликаров.

Пианистите са подбрани измежду най-добрите лично от маестро Байнов. Всички те ще пристигнат у нас и ще започнат репетиции на 13 ноември, а турнето им ще започне от Пловдив на 16 ноември.

Следват:

София, Зала 1 на НДК – 18 ноември

Велико Търново, ДКС Васил Левски – 21 ноември

Варна, ДКС Варна – 23 ноември

Билетите вече са в продажба на eventim.bg и касите в съответните градове. 

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.