12 вълшебни пасторални пейзажа от магнетична Трансилвания

Google+ Pinterest LinkedIn +


Недалеч от границата на Румъния с Унгария и Украйна, в една от най-живописните и наситени с история области в страната – Трансилвания, се намира окръг Марамуреш , чиито прочути дървени църкви са включени в световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Ако планирате посещение на фестивала Сигет, непременно се отбийте в околните Бърсана, Десещи, Будещи, Йеуд, Плопиш, Рогоз, Пойениле Изеи или Шурдещи, за да ги зърнете отблизо, както и до замъка Бран, известен като Замъка на граф Дракула. За да се влюбите в планините и долините на Марамуреш обаче не е задължително да се озовете физически там.

Възпитаник на Техническия университет в главния и най-голям град в Трансилвания – Клуж-Напока, Алекс Робчук работи и като инженер, и като фотограф на свободна практика, обикалящ по цялото земно кълбо, воден от афинитета си към пътешествията и снимането на открито.

Пристрастен към планината, той започва своя творчески ден още по тъмно, преди зазоряване, въоръжен със солидно оборудване, позволяващо му да запечата сцени и гледки от феноменалната природа на Трансилвания по изключително красив и умозрителен начин.

Сподели.