10 смайващи научни истини за оргазма, които трябва да знаете

Pinterest LinkedIn +

Внезапна тишина, постигната от оркестъра на човешките емоции... експлозия от напрежение, наподобяваща кихане…

Това несравнимо описание на оргазма принадлежи на Робърт Кинси – първия учен, който изучава човешката сексуалност през далечната 1950 г.

И ако до момента дори не сте предполагали, че съществува научен доклад, събрал впечатления, разсъждения и открития за оргазма, то ще ви изненадаме с още факти, които, повярвайте ни, ще ви зашеметят.

Ако някои нерви в гръбначния мозък бъдат наситени с кислород и електрически  стимулирани, тогава на теория мъртвите хора също биха могли да изпитват оргазъм.

Клиторът има повече от 8 хиляди нервни окончания, докато пенисът има едва около 4 хиляди...

Около 24 до 37 процента от жените не могат да изпитват оргазъм.

Най-големият брой женски оргазми, документиран от лекари, e 134 за един час.

Вероятността жената да получи оргазъм се увеличава с 30 процента, ако краката й са топли. Откритието е на холандски учени от Грьонингенския университет.


Жените, които изпитват по-често оргазъм, се усмихват 2,5 пъти повече от останалите дами, твърди френският сексолог Маргьорит Льороа.

Добрият секс и образованието са обратнопропорционални. Според резултати от немско научно изследване близо 62 процента от жените с висше образование имат хронични проблеми с достигането до оргазъм, докато при жените със средно образование този процент е едва 28...

Според все по-набираща популярност теория, жените, които изпитват оргазъм редовно,  имат по-голям шанс да забременеят. Учените обясняват това с по-високото отделяне на хормона окситоцин от хипофизната жлеза, който предизвиква съкращения на матката, а те пък помагат на сперматозоидите да достигнат по-лесно до яйцеклетката.

Оргазмът блокира усещането за болка и е полезен  за мозъчната активност.  Според учените тайната се крие в това, че при оргазъм се увеличава притокът на кръв в мозъка. Така в него попадат всички важни хранителни вещества и кислород.

Все още няма научно обяснение защо получаваме оргазъм...

Сподели.