10 от най-добрите сериали на FOX

Pinterest LinkedIn +

Знаете ли какво е общото между хитовите сериали House, M.D., The Simpsons, 24, Prison Break и Fringe? Да, разбира се, преди всичко това е тяхната огромна популярност в цял свят, включително у нас. Тази популярност е присъщата за продукциите на най-големите телевизионни компании в САЩ и именно такъв е случаят с десетте заглавия, които ще разгледате в следващите минути - зад всички тях стои FOX.

доктор Хаус

House, M.D. (Доктор Хаус)

Едва ли има нужда да ви убеждаваме, че House е един от най-добрите лекарски сериали правени някога. Не само защото негов създател е Дейвид Шор (David Shore), не само защото сериалът е отличен с две награди Златен глобус и не само защото Хю Лори (Hugh Laurie) е брилянтен в ролята на циничния, но гениален доктор Хаус, а най-вече защото след финала на последния сезон от поредицата тази година тя определено вече ни липсва.

семейство Симпсън

The Simpsons (Семейство Симпсън)

Спокойно бихме могли да твърдим, че The Simpsons (Семейство Симпсън) е най-успешният анимиран ситком, създаван някога. Сериалът, който радва феновете вече двадесет и четири поредни сезона, е създаден от Мат Грьонинг (Matt Groening) и е отличен с няколко награди Emmy.

Развитие в застой

Arrested Development (Развитие в застой)

Откаченото, но забавно семейство Блут, около което се развива действието на ситкома Arrested Development (Развитие в застой), със сигурност ще успее да ви разсмее и да ви изненада. Сериалът е отличен със Златен глобус, а главните роли са поверени на Джейсън Бейтман (Jason Bateman), Порша де Роси (Portia de Rossi) и Джефри Тамбор (Jeffrey Tambor).

Досиетата X

The X-Files (Досиетата Х) е не само един от най-успешните сериали на FOX, но и безспорна класика в sci-fi жанра. Повечето от вас вероятно са гледали случаите на ФБР агентите Мълдър и Скъли, чиито роли бяха поверени на Дейвид Духовни (David Duchovny) и Джилиън Андерсън (Gillian Anderson).

Бягство от затвора

Prison Break (Бягство от затвора)

Още един сериал на FOX, който успя да спечели множество фенове по цял свят, е екшън трилърът Prison Break (Бягство от затвора). Главните роли са поверени на Доминик Пърсел (Dominic Purcell) и Уентуърт Милър (Wentworth Miller).

Експериментът

Fringe (Експериментът)

Още едно любимо на sci-fi феновете заглавие, постигнало впечатляващ световен успех. Fringe (Експериментът) е сериал, отличен с множество награди и създаден от познатия на телевизионните зрители Джей Джей Ейбрамс (J.J. Abrams). Главните роли са поверени на Ана Торв (Anna Torv), Джон Нобъл (John Noble) и Джошуа Джаксън (Joshua Jackson).

Family Guy

Family Guy е анимационен ситком, създаден от Сет Макфарлън (Seth MacFarlane) и отличен с пет награди Emmy. Макфарлън, когото вероятно свързвате и хитовата комедия Ted с Марк Уолбърг (Mark Wahlberg), е сред създателите и на друг анимационен сериал, който се излъчва по FOX и се радва на успех - American Dad!.

24

24

Сериал, отличен с две награди Златен глобус и превърнал се в истинско телевизинно събитие още с излизането си през 2001 година. 24 се радва на успех цели осем сезона, а главната роля е поверена на Кийфър Съдърланд (Kiefer Sutherland).

Женени с деца

Married... with Children (Женени с деца) е безспорна класика сред ситкомите, а за единадесетте си сезона е номиниран седем пъти за Златен глобус и Emmy. И вероятно всички фенове на поредицата ще се съгласят - крайно несправедливо е, че досега не е печелил престижните награди. Главните роли са поверени на Ед О'Нийл (Ed O'Neill), Кейти Сегал (Katey Sagal) и Кристина Апългейт (Christina Applegate).

Малкълм
Malcolm in the Middle (Малкълм)

Комедийният сериал Malcolm in the Middle (Малкълм), чийто създател е Линууд Бумър (Linwood Boomer), е добре познат на феновете у нас. Главните роли са поверени на Франки Мюниц (Frankie Muniz), Брайън Кренстън (Bryan Cranston) и Джейн Кашмарек (Jane Kaczmarek).

Сподели.