10 начина да избелим зъбите си с натурални продукти

Pinterest LinkedIn +

Чували сме, че усмивката ни прави по-красиви и привлекателни. Грижата за нея винаги е изписана на лицето ни и помага да печелим симпатии.

Затова подбрахме няколко предложения, с които имате възможност да избелите зъбите си вкъщи с натурални продукти и да се усмихвате още по-често. Важно е да отбележим, че преди да прибегнете до който и да е от тези методи, е добре да се консултирате със стоматолога си дали той е подходящ за вас.

Ягоди

Освен да се наслаждаваме на вкуса им, ягодите могат да ни помогнат да се сдобием с бяла усмивка. Това е благодарение на ябълчената киселина, която съдържат. Тя помага за изсветляване на петната по зъбите. За процедурата намачкайте няколко ягоди и с помощта на четка за зъби внимателно натрийте. Добре е след това да измиете с обикновена паста заради семенцата от ягодите, които може да останат между зъбите.

Банани

Ползата от банана се крие в неговата кора. Както се казва, печелите два пъти, защото можете да хапнете плода и вместо да изхвърлите кората му, да я използвате за по-бялата си усмивка. За да пристъпите към действие, е нужно първо да измиете хубаво зъбите с паста. След това втривате кората по зъбите от вътрешната й страна за 2-3 минути и накрая повтаряте миенето с паста.

Портокалова кора

Портокалите също не остават по-назад от ягодите и бананите и се класират като съюзник в борбата за белотата на усмивките ни. При тях, както при бананите, се използва кората. Методът е същият – натривате кората по зъбите от вътрешната й страна. Важно е, преди да започнете процедурата, да измиете зъбите си с обикновена паста, а когато приключите, да изплакнете устата с вода.

Лимон

В редиците ни се присъединява и лимонът. Нужно ви е да отрежете кръгче лимон, а него да разполовите. Разтърквате по зъбите с вътрешната част, от страната на плода, а не с кората, както при бананите и портокалите. Помнете, че трябва да сте внимателни и да не прекалявате, защото освен че има кисел вкус, лимонът вреди на зъбния емайл.


Зехтин

Зехтина може да замените със слънчогледово олио. Начинът, по който тези продукти изсветляват зъбите, е като жабурите сутрин с една супена лъжица от някой от тях в продължение на 7 до 10 минути. Накрая зъбите се измиват с паста. Ако ви е трудно да свикнете с вкуса на зехтина/олиото, в началото жабурете по-кратко време и постепенно го увеличавайте.

Ябълков оцет

Една супена лъжица ябълков оцет разредете в половин чаша вода. Резултатът, който ще получите, е течност, с която да измивате устата си. Сместа е слаба и може да се използва всеки ден, но в интерес на собственото ни здраве е добре да се отнасяме внимателно с нея заради киселината, която съдържа оцетът. Не използвайте по-силна концентрация за по-бърз ефект!

Хрупкави плодове и зеленчуци

Консумирането на хрупкавите ябълки, моркови и целина има благоприятен ефект за изсветляване на петната по зъбите. Когато похапвате от тях, организмът ви отделя повече слюнка, а тя помага за премахването на петната. Тези плодове и зеленчуци действат като естествени абразиви и отстраняват натрупванията по зъбите.

Морска сол

Когато решите да избелвате зъбите с фина морска сол (смляна), е добре да знаете, че това е една по-агресивна процедура. Тя може да се окаже болезнена за чувствителните зъби. Ето защо, за да се предпазите, но все пак да използвате морската сол, можете да смесите една супена лъжица смляна морска сол с една супена лъжица зехтин. С получената смес натривате зъбите с помощта на четка веднъж дневно, след което изплаквате добре с вода.

Босилек

Ако изберете избелване с помощта на босилек, е необходимо да започнете с изсушаването на 15-20 листа от билката. Когато те са вече сухи, ги стривате на прах. Изборът е между това дали да натърквате зъбите само със стритите листа (с помощта на четка), или да ги добавяте към пастата си за зъби. И двата варианта водят до търсения резултат.

Синапено масло и щипка сол

Усмивката ви ще стане съблазнително бяла и благодарение на комбинация от синапено масло и сол. Пригответе сместа лесно с няколко капки от маслото и щипка сол. След като тя е готова, с четката разтъркайте по зъбите за няколко минути и изплакнете добре с вода. Използването на тази смес веднъж дневно скоро ще ви зарадва с резултата.

Сподели.