10 факта за Селин Дион, които не знаят дори верните ѝ фенове

Pinterest LinkedIn +

Със сигурност сте чували чувствените песни на Селин Дион, но едва ли сте запознати с нейната биография. Ето защо ние ще ви представим 10 малко известни факта за известната изпълнителка.

Много хора знаят, че тя е започнала да се занимава с музика от ранна възраст, но кога точно? Колко огромно е семейството ѝ в Квебек?

1. Може да я наричате доктор Дион. Тя получава докторска степен по музика от университета в Квебек през 2009 г.

2. Подписва първия си договор едва на 12 година. Тогава тя се запознава с мениджъра Рене Анжелил, който години след това става неин съпруг. Той дори ипотекира дома си, за да може да издаде дебютния ѝ албум La Voix du Bon Dieu (The Voice of God).

3. Сватбата ѝ е излъчвана на живо. Канадските зрители са били специални гости на церемонията през 1994 г. Селин е смятала, че ще получи много критики заради връзката си с Рене, защото разликата в годините им е 26, но всички са щастливи, защото любимата им звезда е открила любовта.

Публикация, споделена от Céline Dion (@celinedion) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

4. Пяла е за папата. Когато е на 16, тя изпълнява Une colombe на олимпийския стадион в Монреал пред 65 хил. зрители, включително и папа Йоан Павел II.

5. Говори пет езика. Тя владее до съвършенство родния френски, както и английски, испански, немски и японски.

6. Има общ прародител с куп други звезди. Селин е част от няколкото фамилии, които могат да проследят рода си до френския емигрант Закари Клотие. Негови наследници са още Мадона, Анджелина Джоли, Джак Керуак, Beyonce, Шаная Туейн и Аланис Морисет.

7. Страстта ѝ към музиката е семейна черта. Родителите ѝ обикалят Канада в група, наречена Dion’s Family, докато тя е пеленаче. По-късно отварят пиано бар, където петгодишната Селин започва да се изявява.

Публикация, споделена от Céline Dion (@celinedion) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

8. Основава верига ресторанти. Отваря първото заведение с помощта на приятели през 1990 г. Разработват се осем ресторанта в Квебек и Онтарио. След няколко години Селин се оттегля, но е горда, че е част от историята им.

9. Пробивът ѝ в света на музиката е, когато тя е на 18, въпреки че дотогава е записала девет албума на френски, спечелва и няколко от канадските Грамита. Тя постига световна известност през 1988 г., когато участва в песенния конкурс Евровизия в Дъблин. Програмата е предавана в Европа, Средния Изток, Австралия и Япония. Тогава тя представлява Швейцария.

10. Кръстена е на песен. Още преди да се роди, родителите ѝ вече знаят, че тя ще се занимава с музика. Така че и името ѝ съвсем не е случайно.


Публикация, споделена от Céline Dion (@celinedion) на

Сподели.