Кога ремонтът се превръща в терор за съседите

Pinterest LinkedIn +

Всеки от нас може да предизвика недоволство у съседите си, особено когато извършва ремонт.

Почти няма семейство, на което да не се е налагало да извършва крупен ремонт в дома си. Ето тогава започват проблемите и влошаването на междусъседските отношения. По стара българска традиция, както ви поздравяват любезно днес, така утре може да се окажете най-върлият враг във входа. Достатъчно е само домоуправителят и лобито му да ви вдигнат мерника. За да избегнете подобна неприятна ситуация, вземете необходимите мерки.

1. Кърти, чисти и извозва

Когато се налагат шумни дейности покрай ремонта в жилището ви, доверете се на професионална фирма за кърти, чисти и извозва строително-ремонтни услуги. Заедно с майсторите ще уговорите часовете за работа и тези, в които ще спазвате изискванията за тишина. Всяка местна община има наредби, с които регулира правилата, и те трябва да се спазват. В противен случай срещу вас ще бъде подадено оплакване и подлежите на административна санкция.

2. Прибирането на отпадъците

С наемането на гореспомената компания си спестявате и друго главоболие. Наемат се специални контейнери за отпадъците от ремонтната дейност и благодарение на тях боклукът ще бъде прибран законосъобразно и никой няма да се сърди, че отпадъците са изхвърлени при битовата смет. Винаги може да бъдете забелязани, ако решите да сторите такова нарушение в тъмните часове на деня.

3. Децата на гости

Крайно препоръчително е децата ви да гостуват на баба и дядо, докато във вашия апартамент се осъществяват промените. От чисто битова гледна точка така ще бъде по-комфортно за всички, а и няма да се стига до нервни изблици и скандали, с които да притеснявате околните. Същото се отнася и до членовете на семейството, които не са ангажирани с ремонта. Ако останат и се пречкате едни на други, само ще нажежите допълнително обстановката.

4. Обучени специалисти

Тази точка е повече от важна, защото ако допуснете аматьори да се занимават с поставените задачи, рискувате да си навлечете сериозни проблеми. Няма нужда да навлизаме в подробности какво би могло да стане, ако се наруши целостта на някоя стена например. А може и да се спука някоя тръба, което да нанесе поражения и на съседите, да се стигне до наводнение и т.н. 

5. Предупредителни ленти

С поставянето им осигурявате безопасността на съседите и на всички преминаващи покрай обекта. И ако решите да пропуснете тази точка, може да се въвлечете в крайно нежелана история. Няма да отнесете само груби думи по свой адрес – бъдете убедени в това, последствията могат да са финансови и дори свързани със съдебно преследване. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.