Splinter Cell: Conviction

Splinter Cell: Conviction

Жанр: Third Person Action/Stealth
Година: 2010
Произв./Изд: UbiSoft
Платформа: X360 | PC

За играта:

 

Новата част от популярния стелт франчайз Splinter Cell предлага цял куп изненади, повечето от които – изключително приятни. Авторите признават, че серията им е тъпчела на едно място известно време и геймплейната механика вече им се е виждала доста остаряла цели седем години след първата игра за елитния шпионин Сам Фишър. След успешните, но сравнително плахи опити за разчупвания и иновации, които получихме в предишната част – Double Agentсега вече получаваме една изначално нова игра, която има малко допирни точки с нещата, които принципно свързвахме с марката Splinter Cell. Но всичките иновации работят толкова добре и предлагат толкова качествено забавление, че ни е трудно да се сърдим на производителите от Ubisoft.

 

Историята започва там, откъдето свърши Double Agent. Сам Фишър е изгубил всичко, а неговите врагове вече са и от двете страни на закона, след като събитията от предишната игра са го превърнали в беглец от властите. Ще те оставим да разбереш лично къде точно ще го отведе пътят му през сенките без да разкриваме повече подробности, защото сюжетът е изключително добре поднесен и предлага немалко изненади.

 

 

 Визия и звук:

 

Върхово озвучаване и страхотна музика. Популярният актьор Майкъл Айрънсайд, поел главната роля още от началото на серията, прави поредната си незабравима роля зад кадър като Сам Фишър.

За съжаление в тази графа трябва да споменем и единствения по-сериозен грях на Splinter Cell: Conviction. Въпреки чудесно анимираните движения всичко – от персонажите до локациите – изглежда леко остаряло спрямо съвременните стандарти. Подобренията в геймплея, уви, не са дошли в комплект с подобрения във визията и въпреки чудесната атмосфера и стопроцентовото забавление няма как да не отчетем факта, че в техническо отношение новата част от приключенията на Фишър е крачка назад спрямо предшествениците си, които винаги са били изключително красиви за времето, когато са излизали на пазара.

 

 

Геймплей:

 

От Ubisoft си признават чистосърдечно, че са се вдъхновявали активно от всички съвременни екшън икони – като се започне от Uncharted игрите и се стигне до филмите за Джейсън Борн. Резултатът е страхотен, както споменахме и в началото. Conviction си остава заглавие, което трябва да се играе търпеливо и обмислено и залага на тактическия подход, но за разлика от предшествениците си не те принуждава да киснеш в сенките по половин час в очакване на правилния момент за действие. Към познатия стелт елемент вече е добавена солидна доза екшън подправки, а Сам Фишър се е превърнал в наистина пълноценна машина за убиване.

 

 

Той все така продължава да бъде най-ефективен докато е невидим в мрака, но когато ситуацията изисква от него да излезе на светло и да даде воля на огнестрелната или ръкопашната си агресия, той не се колебае да го стори. Последното е допълнено от изключително добре функциониращата нова механика, в която тихите убийства пълнят една скала, даваща възможност на героя си да екзекутира враговете си с по един изстрел без право на обжалване. Има, разбира се, и още новости като например възможността да трупаш точки, изпълнявайки определени мини задачи (като например да убиеш петима врагове в серия без да бъдеш забелязан) или пък очарователно виолентната нова система за разпити, но най-важен си остава фактът, че към интелигентния екшън Splinter Cell от миналото вече е ижектирана доза адреналин.

 

Добави към силната солова кампания и кооперативен режим, който предлага доста интересна самостоятелна история с разтърсващ завършек, и получаваш една напълно пълноценна и страхотно замислена игра в играта, която прибира в малкия си джоб дори специално съзададени с идеята за кооперативност заглавия като например Army of Two.

 

Резултатът без никакви съмнения е най-добрият, въпреки (или пък именно заради) различността си Splinter Cell е абсолютно задължителен за феновете на поредицата и крайно препоръчителен за всички, които биха искали да изживеят един класен и надъхващ съвременен стелт екшън.

 

 

 

Плюсове:

- Генерални промени в познатата геймплейна механика на Splinter Cell, които я подобрвяват значително спрямо това, което познаваме от предишните части. Без никакви съмнения получаваме най-добрата игра от поредицата;

- Интересни и разнообразни локации;

- Добре представена история;

- Страхотен кооперативен режим.

 

 

Минуси:

- Хората, които не са запознати с предишните игри, могат да се почувстват доста некомфортно, защото на места няма да схванат какво се случва и кои са тези герои. От Ubisoft можеха да помислят за новобранците, включвайки под някаква форма информация какво е преживял Фишър до сега.

- Честно казано очаквахме доста повече на визуално ниво.

 

Поръчай играта ТУК>>

 
Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

10 от най-очакваните игри до края на годината

10 от най-очакваните игри до края на годината

от Avtora.com | 04.10.2016 | 00:00

Всички най-интересни заглавия от следващите месеци на едно място!

Топ 10 на най-популярните игри сред българските геймъри за 2016 година

Топ 10 на най-популярните игри сред българските геймъри за 2016 година

от Avtora.com | 18.07.2016 | 17:46

Специализираната верига за продажба на компютърни и видеоигри Pulsar Games разреши всички спорове сред геймърите за това кои са най-популярните игри, публикувайки собствена класация на най-продаваните гейм заглавия у нас от началото на 2016 година.

Resident Evil: Revelations 2 – ужасите пак ни радват

Resident Evil: Revelations 2 – ужасите пак ни радват

от Методи Константинов | 11.03.2015 | 11:00

Производител: Capcom Издател: Capcom Жанр: Сървайвъл хорър Платформи: PC, PS3, PS4, XBOX360, XBOX One

No Country for Old MMOs, или защо World of Warcraft ще стане безплатна

No Country for Old MMOs, или защо World of Warcraft ще стане безплатна

от Avtora.com | 14.01.2015 | 15:00

Вече цяло десетилетие World of Warcraft безусловно доминира в MMORPG пейзажа и остава играта, която в най-голяма степен диктува посоката на развитие на MMO жанра и днес, въпреки че тази ниша постепенно се запълва с достатъчно много на брой, респектиращо...

Lara Croft and the Temple of Osiris – забавна най-вече с приятели

Lara Croft and the Temple of Osiris – забавна най-вече с приятели

от Методи Константинов | 08.01.2015 | 14:00

Платформи: PC, PS4, Xbox One Жанр: екшън приключение Производител: Crystal Dynamics Издател: Square Enix

Game of Thrones: Fire from Ice – играта, която феновете очакваха

Game of Thrones: Fire from Ice – играта, която феновете очакваха

от Филип Станиславов | 17.12.2014 | 12:00

Платформи: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One Жанр: приключение Производител: Telltale Games Издател: Telltale Games

Поредна реформа в World of Warcraft – падат рестрикциите за Death Knight. Какъв е планът, Blizzard?

Поредна реформа в World of Warcraft – падат рестрикциите за Death Knight. Какъв е планът, Blizzard?

от Avtora.com | 13.12.2014 | 20:00

Малко повече от месец след дебюта на Warlords of Draenor Blizzard ще направи поредната реформа в геймплея на World of Warcraft, премахвайки рестрикциите за придобиване на уникалния клас герои Death Knight. Въведен с Wrath of the Lich King през 2008 година,...

Assassin's Creed: Rogue – по-добрият избор тази година

Assassin's Creed: Rogue – по-добрият избор тази година

от Методи Константинов | 27.11.2014 | 11:00

Платформи: PS3, Xbox 360 Жанр: Екшън приключение Производител: Ubisoft Sofia Издател: Ubisoft

Call of Duty: Advanced Warfare – войната на бъдещето стигна до България

Call of Duty: Advanced Warfare – войната на бъдещето стигна до България

от Методи Константинов | 10.11.2014 | 11:00

Платформи: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One Жанр: шутър Производител: Sledgehammer Games Издател: Activision

Borderlands: The Pre-Sequel – шареното отново е на мода

Borderlands: The Pre-Sequel – шареното отново е на мода

от Методи Константинов | 21.10.2014 | 14:30

Платформи: PC, PS3, Xbox 360 Жанр: шутър Производител: 2K Australia Издател: 2K Games

X