Владимир Ампов-Графа: "Концертът във Варна беше един от най-добрите, които съм правил"

Владимир Ампов-Графа: "Концертът във Варна беше един от най-добрите, които съм правил"

За втора поредна година един от най-известните родни поп изпълнители Владимир Ампов-Графа предприе турне, което стартира на 29 август с концерт във Варна и ще премине през Бургас, Стара Загора и Габрово, за да завърши в София.

Въпреки че тази година композиторът и изпълнител не промотира нов албум, той представя на феновете си своята музика с изцяло нов облик. Концертите на Графа са допълнени и с много изненади и гост-изпълнители.

За заключителния си концерт в София пък музикантът е подготвил специална програма.

Малко след концерта в морската столица Варна Avtora.com потърси Графа за повече подробности около старта на турнето, финалния концерт в София и младите таланти в България.

Avtora.com: Здравей Влади! Разкажи ми как премина първият ти концерт във Варна?

Владимир Ампов-Графа:
Концертът във Варна мина невероятно. Да не кажа силна дума, но е един от най-добрите, които съм правил. Летният театър се препълни. Атмосферата беше заредена невероятно емоционално. Искам да споделя една изненада, която направих на всички, не само към феновете ми, дори организаторите от Joker и Globul не знаеха това, нито пък моята група. Криех в тайна едно мое начинание, което стартирах в началото на годината. Започнах да се уча да свиря на китара. И така излязох и направих "Давам всичко за теб" само с една акустична китара, което предизвика невероятна реакция.

Avtora.com: Като ценител на добрата музика изкуши ли се да идеш на концерта на група Ахат във Варна, който се състоя ден преди твоя?

Графа:
За съжаление не успях да ида на Ахат, въпреки че много ми се искаше.

Avtora.com: Заедно с теб на турнето са и някои от изпълнителите от Music Idol. Защо и какво мислиш за тези прохождащи таланти?

Графа:
С мен са заедно Теодор, Красимира и Преслава. Те излизат преди мен на концерт и имат половин час да се представят, след което излизам аз. За съжаление много набързо се видяхме преди концерта във Варна и не ги познавам добре, но се надявам да се опознаем - имаме още концерти.

Avtora.com: Известен си с това, че подкрепяш млади изпълнители. Сега дори си жури на конкурса за изпълнителки в първата българска момичешка банда. Как се чувстваш като оценител?

Графа:
Правя го, защото музикалната ни сцена има нужда от нови имена. Аз имам опит в продуцирането, както знаете, и искам да помогна. Има много млади талантливи изпълнители, които просто попадат на лош мениджмънт или недобър продуцент. Не знам дали ще станат много известни, не гарантирам това, но искам да се опитам да им помогна.


Графа по време на заключителния за миналогодишното си турне концерт в София. Снимка: Avtora.com

Avtora.com: Миналата година направи голяма национална обиколка за промоция на албума ти "Честно в очи". Тази година нямаш нов албум или песни - защо предприе ново турне? Какво ново ще покажеш?

Графа:
Ами стана така, че Globul отново ме подкрепи и тази година. Те самите пожелаха аз да направя това турне и аз реших, че е хубаво да продължим обиколките. Колкото до новите неща - нямам нови песни, но музиката ми има изцяло ново звучене. Също така Мария Илиева е гост-изпълнител във Варна и Бургас.

Avtora.com: Подготвяш ли нещо по-специално за финалния концерт в София?

Графа:
Концертът в София ще е много по-акустичен. Концерт, който наистина ще е по-различен от останалите. Ще е "unplugged", ще е по-интимен. Това са специфичен род концерти. Ще има много гости - квартет "Intro", Любо, отново Мария Илиева. Ще има и други изненади, но тях още пазя в тайна. Със сигурност ще е много приятно изживяване.

Бързо търсене за:
Ice Cream се разпадна! Монти коментира дразгите в групата (Видео)

Ice Cream се разпадна! Монти коментира дразгите в групата (Видео)

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 18.06.2017 | 14:17

Монти обяви, че от 25 август 2017 г. Ice Cream няма вече да съществува.

Михаела Филева и VenZy обявиха BOYCOTT (Видео)

Михаела Филева и VenZy обявиха BOYCOTT (Видео)

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 14.06.2017 | 14:03

BOYCOTT! Това е името на най-новата песен на Михаела Филева и VenZy, която се очертава като един от летните хитове на 2017 г., след като за броени часове успя да заинтригува феновете. С нея младите изпълнители обявяват бойкот всички "събирачи на лайкове"...

Bazooka на Криско с "мръсна премиера" (Видео)

Bazooka на Криско с "мръсна премиера" (Видео)

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 08.06.2017 | 20:11

Най-новото парче на Криско Bazooka направи своята премиера няколко месеца след появата на "Лош или добър". "Мръсна премиера", както се изрази самият рапър в пост във Фейсбук.

Ед Шийрън пя най-големите си хитове в Carpool Karaoke (Видео)

Ед Шийрън пя най-големите си хитове в Carpool Karaoke (Видео)

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 08.06.2017 | 00:00

Ед Шийрън е последната звезда, която седна на пасажерското място до Джеймс Кордън в най-новия епизод на Carpool Karaoke.

Терористи отмениха фестивала Rock am Ring в Германия

Терористи отмениха фестивала Rock am Ring в Германия

от Avtora.com | 03.06.2017 | 10:33

Терористична заплаха спря един от най-големите рок фестивали в света - Rock am Ring, който се провежда ежегодно в Нюрбург, Германия. Събитието трябваше да се проведе този уикенд, от 2 до 4 юни 2017 г.

Гери-Никол атакува чуждия пазар с парче на английски. Чуйте One of a Kind (Видео)

Гери-Никол атакува чуждия пазар с парче на английски. Чуйте One of a Kind (Видео)

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 30.05.2017 | 20:08

Шест месеца след премиерата на "Готина и луда" Гери-Никол прави опит да превземе и международните музикални класации с английската версия на хита си – One of a Kind.

Рок от Каварна за 30 000 лева, или как един от символите на града се продава

Рок от Каварна за 30 000 лева, или как един от символите на града се продава

от Емил Антонов, Avtora.com | 30.05.2017 | 18:56

Първо рокът беше изгонен от Каварна, след като почти 15 години беше основното нещо, с което всички свързваха града, а сега неговите символи също трябва да "напуснат".

Стинг пристига в София през септември

Стинг пристига в София през септември

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 30.05.2017 | 10:09

София ще бъде една от спирките на световното турне 57th & 9th, промотиращо последния албум на Стинг, който музикалният гений издаде през ноември 2016 г. след повече от десетилетие мълчание. Шоуто му в България ще бъде на 16 септември в столичната зала...

Рок фестът в Каварна остава в историята

Рок фестът в Каварна остава в историята

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 26.05.2017 | 00:00

В официалния си профил във Фейсбук бившият кмет на Каварна Цонко Цонев обяви, че прочутият "Каварна рок фест" няма да се провежда. Решението на актуалния градоначалник Нина Ставрева идва неочаквано, тъй като наскоро в интервю тя беше съобщила, че през...

Лятото е музика - започва летният музикален сезон в София

Лятото е музика - започва летният музикален сезон в София

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 24.05.2017 | 19:59

Като опровергава мита, че най-горещият сезон е интересен само на морето, Top Secret ви дава възможност да усетите по различен начин лятото в София. За ценителите на джаз, суинг, фънк и боса нова музиката календарът на клуба е изпълнен с концертни вечери...

X