СуперХостинг.БГ защитава уебсайтовете на своите клиенти от десетки хиляди хакерски атаки дневно

СуперХостинг.БГ защитава уебсайтовете на своите клиенти от десетки хиляди хакерски атаки дневно

Най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ защитава уебсайтовете на своите клиенти от десетки хиляди хакерски атаки дневно. Сред най-често срещаните са опитите за компрометиране на уебсайт чрез поставяне на зловреден код в него, както и т.нар. DDoS (Distributed Denial of Service - разпределени атаки за отказ от услуга), които предизвикват недостъпност на уебсайтове и други онлайн услуги чрез извършването на много голям брой заявки към тях. Ръстът на този тип атаки е свързан и с нарастващия брой клиенти на хостинг услуги – припомняме, че през последните две години компанията отчита 30% ръст при хостваните от нея домейни. Ръстът на атаките обаче не се е отразил на клиентите ù и на постоянно увеличаващия се брой хоствани сайтове, тъй като още през лятото на 2015 г. компанията внедри цялостна система за защита на клиентите си от най-широкоразпространените заплахи в интернет.

Инвестициите на хостинг компанията са продиктувани от нарастващата роля на сигурността, която през последните години се превърна в ключов фактор за развитието на всеки онлайн проект. Днес цялостната уеб сигурност обхваща както достъпността на сайта, така и непрекъсваемостта в работата на електронната поща, защитата на личните данни и много други аспекти. Все повече сайтове продават онлайн и съхраняват информация за своите потребители, която също трябва да бъде защитена.

"През последните години онлайн бизнесът стана достъпен за все повече хора без сериозни технически познания и нашето послание към собствениците на онлайн магазини и други проекти е, че сме готови да споделим отговорността за защитата на сайтовете им, за да могат те да се фокусират върху бизнеса си. Ние пазим вашите сайтове и ще го правим безплатно – в рамките на цената на нашите хостинг услуги. За сравнение в други хостинг компании използването на различни системи за сигурност струва десетки или дори стотици долари месечно" − споделя Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

Според него добрата онлайн защита включва множество различни аспекти – от политиките за достъп, през използването на SSL (т.нар. - Secure Sockets Layer) сертификат, до това на каква хостинг инфраструктура е разположен уебсайтът. Ако той се намира например на инфраструктура, която е била хаквана, онлайн търсачките занижават неговите позиции. Към момента цялата инфраструктура на най-голямата българска хостинг компания разполага със система за защита от DDoS атаки. Внедрена е и цялостна система за сигурност, наречена SH Protect, която разпознава и блокира десетки хиляди злонамерени действия дневно. След нейното активиране случаите на компрометирани уебсайтове са намалели с 95 процента.

"Нашият екип взе решение да инвестира в сигурността на всички свои клиенти и резултатът е цялостна система, която защитава всички уебсайтове, хостнати при нас. Днес ние блокираме десетки хиляди опити за атаки всеки ден, без дори клиентите ни да разберат за това. Защитата на сайтовете им е важна част от цялостната услуга, която те получават от нас. В много страни по света защитата, която сме им предоставили безплатно, струва стотици долари годишно. Но по-важното е, че дори и даден клиент да заплаща за нея, ако тя не е приложена на инфраструктурно ниво, той може да бъде засегнат заради друг, който не заплаща. Затова в СуперХостинг.БГ предприехме цялостен подход, осигурявайки защита на инфраструктурно ниво, и днес отблъскваме над 95% от заплахите към сайтовете на нашите клиенти. Ние гарантираме, че клиентските сайтове са защитени и ако поради някаква причина даден уебсайт е компрометиран въпреки нашата система за сигурност, ще премахнем злонамерения код от него, отново безплатно, и ще добавим нови правила в системата ни за сигурност, така че да не може същият този или друг клиентски сайт да бъде компрометиран по същия начин" − добавя Любомир Русанов.Повече информация за защитите, предлагани от СуперХостинг.БГ, е достъпна тук:
https://blog.superhosting.bg/protection-by-superhosting.html

Avtora препоръчва

"Stone Sour" ще забият на летището в София

"Stone Sour" ще забият на летището в София

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 16.01.2018 | 10:22

Една от най-уважаваните алтернативни метъл банди в света "Stone Sour" се завръща в България с пълнокръвно шоу и чисто нов албум. Шоуто им ще се проведе в парка на Летище София до Терминал 2.

Камила Кабейо пусна дебютния си албум

Камила Кабейо пусна дебютния си албум

от Катя Димитрова, Avtora.com | 16.01.2018 | 08:44

Излезе дебютният солов албум на Камила Кабейо, озаглавен "Camila". За по-малко от 24 часа албумът оглави чартовете на iTunes за продажба на албуми в 96 държави по целия свят.

Арестуваха зад волана пияния Денис Родман

Арестуваха зад волана пияния Денис Родман

от Ваня Георгиева | 15.01.2018 | 20:56

Бившата баскетболна звезда Денис Родман се озова зад решетките заради шофиране в нетрезво състояние.

Почина вокалистката на "The Cranberries" Долорес О’Риърдън

Почина вокалистката на "The Cranberries" Долорес О’Риърдън

от Ваня Георгиева | 15.01.2018 | 20:37

Вокалистката на група "The Cranberries" Долорес О’Риърдън почина на 46 години.

"4Magic" записват своя дебютен сингъл

"4Magic" записват своя дебютен сингъл

от Катя Димитрова, Avtora.com | 15.01.2018 | 12:19

Победителките в петия сезон на "X Factor", известни като група "4Magic", заминават за Румъния, където ще работят върху дебютния си сингъл.

Инструменталното дуо "2Cellos" с видеоклип към "My Heart Will Go On"

Инструменталното дуо "2Cellos" с видеоклип към "My Heart Will Go On"

от Катя Димитрова, Avtora.com | 15.01.2018 | 00:00

Инструменталното дуо "2Cellos" започна 2018 г. с премиера на новия си видеоклип към интерпретацията на класиката "My Heart Will Go On", която е сингъл от последния албум на дуета, озаглавен "Sсоre".

Дуа Липа с рекорден брой номинации за наградите "БРИТ"

Дуа Липа с рекорден брой номинации за наградите "БРИТ"

от Ваня Георгиева | 14.01.2018 | 22:10

Дуа Липа твори новата история на наградите "БРИТ".

Френският президент Еманюел Макрон написал еротичен роман като тийнейджър

Френският президент Еманюел Макрон написал еротичен роман като тийнейджър

от Катя Димитрова, Avtora.com | 14.01.2018 | 14:00

Оказва се, че френският президент Еманюел Макрон умее да борави и с палавите думи. Държавният глава написал еротичен роман много преди да оглави Франция, още като 16-годишен тийнейджър.

Леонардо ди Каприо ще участва във филма за Чарлз Менсън на Куентин Тарантино

Леонардо ди Каприо ще участва във филма за Чарлз Менсън на Куентин Тарантино

от Катя Димитрова, Avtora.com | 14.01.2018 | 13:43

Леонардо ди Каприо е първият актьор, който официално се присъединява към филма за серийния убиец Чарлз Менсън на Куентин Тарантино. Носителят на "Оскар" ще работи отново с легендарния режисьор за първи път след "Джанго без окови".

Развръзката: Даниел Златков победи Атанас Михайлов в ММА двубой (видео)

Развръзката: Даниел Златков победи Атанас Михайлов в ММА двубой (видео)

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 14.01.2018 | 09:56

Футболистът Даниел Златков триумфира на дебютния си ММА двубой срещу актьора Атанас Михайлов. Дългоочакваният двубой беше част от бойното шоу "SFC 6: Warrior's Honour", което се проведе снощи, 13 януари, в столичната зала "Арена Армеец".

X