"Междузвездни войни: Последните джедаи", или 8 причини да гледате Епизод VIII

"Междузвездни войни: Последните джедаи", или 8 причини да гледате Епизод VIII

Определян като най-добрия от новите епизоди на сагата, "Междузвездни войни: Последните джедаи" (Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi) е всичко, което ни се искаше да бъде, и дори малко повече. Няма да ви разваляме удоволствието от гледането с излишни спойлери, но ще ви дадем 8 основателни причини да се втурнете към най-близкото кино.

Въпреки малко мрачното заглавие, Епизод VIII е изнендаващ в много отношения и както става ясно още от трейлъра, няма да свърши така, както очаквате. Този път режисурата и сценарият са поверени на Райън Джонсън, който, трябва да признаем, се е справил блестящо.

Накратко, "Междузвездни войни: Последните джедаи" е достойно продължение не само на "Силата се пробужда", но и на цялата поредица, защото съчетава зрелищността на "Отмъщението на ситите" с философията на "Нова надежда". 

Ако това не е достатъчно, предлагаме ви още 8 добри причини да гледате "Последните джедаи".

star wars VIII1. Финалът на "Силата се пробужда" ни остави в очакване. Рей намери Люк Скайуокър, само че така и не видяхме неговата реакция. Е, сега ще я видите. Освен това ще получите отговорите на по-голямата част от въпросите, които предишният епизод остави отворени и поне част от тях със сигурност ще ви изненадат. 

2. Не харесвате Адам Драйвър? Това е чудесно, значи Епизод VIII е точно това, от което имате нужда, за да можете спокойно, макар и през зъби, да заявите: "Да, добър актьор е, обаче въпреки това изобщо не го харесвам". Колкото до персонажа му Кайло Рен, той също ще продължи да провокира противоречиви чувства.

3. За сметка на това Оскар Айзък е страхотен, а добрата новина е, че в новия епизод ще видите много повече сцени с непокорния Поу Дамерон, все така очарователно напомнящ в поведението си за младия Хан Соло.

star wars VIII
4. Странни същества.
Вселената на Star Wars винаги е била пълна с необикновени създания − някои ужасяващи, други очарователни. Последното важи с пълна сила за мъничките пингвиноподобни порги. Те населяват планетата, на която Люк Скайуокър живее в изгнание, и са колкото сладки, толкова и забавни.

5. Именно хуморът, който винаги намира място в сагата, е една от основните причини да я обичаме толкова. Да, в нея има философия, екшън, напрежение, драматизъм, но винаги е имало и забавни моменти. Епизод VIII не прави изключение.

6. Освен това може да се похвали с майсторски изпипани визуални ефекти, което важи не само за мащабните космически сцени, но и за цялостната визия на филма. Епизод VIII е не само по-дълъг от "Силата се пробужда", но и по-красив.

7. Бенисио дел Торо. С малка, но важна за сюжета роля, Бенисио дел Торо е едно от новите попълнения в поредицата, а "Последните джедаи" ни остави с впечатлението, че може да го видим и в следващия филм.

Star Wars VIII
8. Където има светлина, има и мрак.
В това отношение Епизод VIII е внимателно балансиран между тъмната и светлата страна на силата, между двете гледни точки към една и съща история. Освен това финалът (имаме пред вид последните 2-3 минути от лентата, а не развръзката) е брилянтен. И ще ви остави в напрегнато очакване на продължението на историята, но по един съвсем различен начин.

Накрая остава единствено да кажем, че наред с новите герои ще видите и завръщането на един от легендарните персонажи на сагата. И да ви пожелаем приятно гледане! May the Force be with you!

Avtora препоръчва

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

от Елена Фучеджиева | 15.07.2017 | 00:00

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко...

В навечерието на Оскари 2017: Всичко, което трябва да знаете

В навечерието на Оскари 2017: Всичко, което трябва да знаете

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 24.02.2017 | 11:00

Остават броени дни до 89-та церемония по връчване на ежегодните филмови награди "Оскар", която ще се проведе на 26 февруари в Лос Анджелис. Водещ тази година ще бъде Джими Кимъл, добил популярност с едноименното си телевизионно токшоу. Той няма да е на...

Game Of Thrones: 7 теории за 7-ми сезон, за които няма да повярвате

Game Of Thrones: 7 теории за 7-ми сезон, за които няма да повярвате

от Лина Димитрова, Avtora.com | 14.02.2017 | 13:00

Valar Morghulis. Зимата дойде, но има време до новия сезон на Game Of Thrones (Игра на тронове). Всички тръпнем да разберем какво ще се случи и какво – не в оставащите 2 кратки сезона.

10 от най-добрите мюзикъли, превзели екрана след 2000-та година

10 от най-добрите мюзикъли, превзели екрана след 2000-та година

от Ваня Георгиева | 05.02.2017 | 20:46

Защото La La Land не е първият модерен мюзикъл... Представяме ви 10 от най-добрите музикални продукции, превзели екрана след 2000 г.

"Воевода" на Зорница София – филм с душа, който ще раздели хората на две

"Воевода" на Зорница София – филм с душа, който ще раздели хората на две

от Емил Антонов, Avtora.com | 24.01.2017 | 15:00

Делнична вечер, киното е пълно. Хората са дошли да гледат "Воевода" на Зорница София – един от най-рекламираните и най-добре разпространени български филми за последната година (не че е имало кой знае колко филми като цяло).

7 страхотни кулинарни филма, които със сигурност ще отворят апетита ви

7 страхотни кулинарни филма, които със сигурност ще отворят апетита ви

от Емил Антонов, Avtora.com | 19.01.2017 | 11:00

Има най-различни сюжети в киното, но безспорно кулинарните се радват на голяма популярност сред киноманите. Тенджери, тигани с гореща магия в тях, смесици от подправки, издаващи страхотен аромат от големия кино екран... Филми с ухание на сметана, шоколад,...

6 от най-големите телевизионни провали

6 от най-големите телевизионни провали

от Валерия Стефанова, Avtora.com | 06.01.2017 | 10:00

Изненадващо е, че някои от тези продукции всъщност имат своите фенове, но те просто не са достатъчно. Причините за провал могат да са най-различни, но винаги има такива. Общото между следващите шест сериала е, че са прекратени, преди да се излъчат всичките...

7 сериала, които са брутални почти колкото Game of Thrones

7 сериала, които са брутални почти колкото Game of Thrones

от Валерия Стефанова, Avtora.com | 27.12.2016 | 23:45

Game of Thrones безспорно промени правилата в телевизията Не само що се отнася до мащабност на продукцията, но и по отношение на откровено бруталните сцени. Ако реалистичните кървави битки са една от причините да харесвате Game of Thrones, следващите...

Заслужава ли "Rogue One: История от Междузвездни войни" името Star Wars?

Заслужава ли "Rogue One: История от Междузвездни войни" името Star Wars?

от Емил Антонов, Avtora.com | 21.12.2016 | 11:00

Rogue One: A Star Wars Story e в кината и през следващите 1-2 месеца ще събира камиони с пари в замяна на носталгия и надежда за бъдещето от страна на феновете. Но какво е Rogue One за по-непросветените в Тъмната страна и заслужава ли си гледането?

X