Кои са най-интересните туристически обекти в България? Гласувайте и вие!

Кои са най-интересните туристически обекти в България? Гласувайте и вие!

Гласуването за годишните награди в туризма за 2017 г., които се провеждат под егидата на Министерството на туризма за втори път, стартира на 21 ноември и ще продължи до 10 декември. Победителите в ще бъдат обявени на официална церемония на 12 декември.

Категориите за гласуване са 16 и са разделени в 4 групи:

1.Професионални категории: Туристическа атракция/обект; Туристическо събитие; Духът на България; Специализиран туризъм; Туристическа дестинация; Иновации (иновативно туристическо преживяване, услуга, продукт).

2.Художествени категории: Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в печатна медия; Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в радио; Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в телевизия; Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в онлайн медия; Публикация на тема туризъм в България за 2017 г. в интернет блог.

3.Категории "Община на 2017 г.": "Община на 2017 г. за планински туризъм"; "Община на 2017 г. за морски туризъм"; "Община на 2017 г. за балнео и спа туризъм"; "Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм"

4.Специална награда: Изборът на българите.

Една от големите изненади в гласуването до момента е 730-километровият веломаршрут "Дунав Ултра", носещ името на едноименната река. Броени дни след старта на онлайн вота маршрутът зае челното място във временното класиране в категория "Иновация".

"Поречието на река Дунав е туристическа атракция от световна величина, в този смисъл ние от "Дунав Ултра" твърдо вярваме в по-доброто бъдеще на региона... Ние имаме успешен опит като медиатор между местната администрация и бизнеса – именно това взаимодействие е в основата на успешните кампании по веломаршрута, които реализирахме през последните години. Именно това взаимодействие ни доведе и до успешната номинация днес, за което сме безкрайно признателни на всички наши партньори" – каза създателят на веломаршрута "Дунав Ултра" Борис Бегъмов.

"Номинацията на веломаршрута "Дунав Ултра" е признание и успех за всички, които работят за популяризирането на велотуризма, на Дунавския регион и на страната като цяло. Ще се радваме, ако хората решат да ни подкрепят, желаем успех и на останалите кандидати" – допълни Бегъмов.

За предодвратяването на спекулации в гласуването то ще се контролира по IP адрес, като гласуване повече от веднъж за един кандидат от един и същи IP адрес ще се анулира, обявиха от Министерството на туризма.

Avtora препоръчва

Скалата очаква третата си рожба

Скалата очаква третата си рожба

от Мария Иванова, Avtora.com | 12.12.2017 | 15:37

Американският актьор и кечист Дуейн Джонсън-Скалата ще стане баща за трети път. Щастливата новина сподели самият той в социалните мрежи.

Николета Лозанова дебютира в киното

Николета Лозанова дебютира в киното

от Мария Иванова, Avtora.com | 12.12.2017 | 15:13

Плеймейтката Николета Лозанова направи своя актьорски дебют в най-новия български филм "Привличане". Официалният трейлър на лентата, който бе представен за първи път в шоуто "Господари на ефира", вече е достъпен в кината и в интернет.

Антонио Бандерас като Пабло Пикасо − първи кадри от новия сезон на "Геният"

Антонио Бандерас като Пабло Пикасо − първи кадри от новия сезон на "Геният"

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 12.12.2017 | 10:24

Началото на тази седмица е изключително вълнуващо за феновете на телевизионната поредица "Геният" и на актьора Антонио Бандерас. За първи път от "National Geographic" споделиха кадри от новия сезон на игралната продукция, показващи Бандерас в ролята Пабло...

Джош Хом изрита фотографка по време на концерт на "Queens of the Stone Age" (видео)

Джош Хом изрита фотографка по време на концерт на "Queens of the Stone Age" (видео)

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 12.12.2017 | 09:56

Вокалистът на "Queens of the Stone Age" Джош Хом изрита фотографка в лицето по време на концерт на групата.

Евгени Минчев спечели конкурс за поезия

Евгени Минчев спечели конкурс за поезия

от Avtora.com | 12.12.2017 | 08:26

Неочаквано за мнозина, колоритният лорд Евгени Минчев се оказа поет. Нещо повече, той беше удостоен с голямата награда на Шестия международен конкурс за поезия "Лирични гласове".

Джино спечели "Big Brother: Most Wanted"

Джино спечели "Big Brother: Most Wanted"

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 11.12.2017 | 23:17

Джино Бианкалана спечели зрителския вот и се окичи с титлата "Любимата риалити звезда на България". Това е втора победа в шоуто за участника, представен като бизнесмен. Бианкалана спечели и при предишното си участие в "Big Brother" преди две години.

Мерил Стрийп си спечели 31-ва номинация за "Златен глобус"

Мерил Стрийп си спечели 31-ва номинация за "Златен глобус"

от Ваня Георгиева | 11.12.2017 | 22:10

Ясни са номинациите за наградите "Златен глобус", които ще се раздадат на 7 януари 2018 г. Водещ на бляскавото събитие ще бъде Сет Мейерс.

Погребват Джони Холидей на брега на любимия му карибски остров

Погребват Джони Холидей на брега на любимия му карибски остров

от Мария Иванова, Avtora.com | 11.12.2017 | 14:40

Френският рок изпълнител Джони Холидей ще бъде погребан на карибския остров Сейнт Бартс. Тленните му останки вече са транспортирани там със самолет с 62 пасажери на борда, между които и вдовицата му Летисия и двете ѝ деца.

Apple купува музикалното приложение Shazam

Apple купува музикалното приложение Shazam

от Ваня Георгиева | 09.12.2017 | 22:40

Apple е в навечерието на сключването на важна сделка – тази за закупуването на популярното музикално приложение Shazam.

X