Софтуерната система Tableau прави бизнес анализите достъпни за всеки

Софтуерната система Tableau прави бизнес анализите достъпни за всеки

Турция, Гърция и Румъния са най-посещаваните държави от българи през последните седем години (2010 – 2016 г.), като в тях са реализирани съответно 1 218 842, 1 200 576 и 423 396 туристически пътувания от български граждани. Това стана ясно по време на конференцията "Tableau Experience Day", посветена на технологиите за анализ на големи обеми от данни, и по-конкретно на аналитичния софтуер "Tableau". Събитието се проведе на 24 октомври в София при засилен интерес и събра над 120 участници от различни бизнес организации.

Най-много чуждестранни туристи са посетили през посочения период България от Румъния (1 743 697), Турция (1 312 895), Гърция (1 157 062) и Германия (1 003 030), стана ясно още на събитието. Данните бяха представени от д-р Валентина Протопопова, експерт по системи за бизнес анализи (Business Intelligence – BI) в консултантската компания "Тим ВИЖЪН България", която беше организатор на форума. Представеният от д-р Протопопова анализ на тенденциите в туризма е базиран на данни за периода 2010 – 2016 г. от сайта на Националния статистически институт. Те са за броя туристически пътувания, като за такива се считат пътувания, при които има минимум една нощувка. През целия седемгодишен период се запазва тенденцията най-силният туристически сезон да е лятото, следван от есента (най-вече през месец септември) и пролетта, а най-слаб в туристическо отношение сезон е зимният, става ясно още от анализа.

В рамките на форума за първи път на българската аудитория бяха представени множество различни приложения на платформата "Tableau" за обработка както на публични данни, така и на фирмена информация.

"Tableau дава на предприятията нов поглед върху техния бизнес и позволява на всеки оторизиран служител лесно да прави анализи по интересуващи го теми, без да има умения на програмист и без да се налага да ангажира ИТ екипа на компанията. С други типове Business Intelligence решения често се налага ИТ специалистите да се занимават с това" − разказа д-р Валентина Протопопова.

Специално за събитието у нас пристигна и Тудор Троф, регионален търговски директор на "Tableau" за България, Румъния и Унгария. Той представи новата версия 10.5 на аналитичния софтуер, която ще ускори многократно работата с големи масиви от данни и ще направи още по-лесно и интуитивно създаването и визуализирането на анализи по специфични теми. През изминалата година софтуерната компания е инвестирала 300 000 000 долара в развитието на аналитичната платформа, съобщи още мениджърът.

Във време, когато ежедневно се генерират огромни обеми от данни, Tableau е на път да се наложи като ключов инструмент за обработката им и извличането на повече стойност от тях. На форума бяха представени множество различни примери – от анализ на публични данни във Великобритания до специфични бизнес казуси, свързани с оптимизиране на справките в български компании от сектора на бързооборотните стоки. Над 50 души се включиха и в последвалото след конференцията обучение за работа с аналитичния софтуер.

Avtora препоръчва

"Мис Свят" 2017 е индийка

"Мис Свят" 2017 е индийка

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 19.11.2017 | 13:10

Индийката Мануши Чхилар беше коронована за "Мис Свят" 2017. Първа подгласничка на победителката стана мексиканката Андреса Мезе, а на трето място се класира британката Стефани Хил.

Продадоха китара на Боб Дилън за близо 400 000 долара

Продадоха китара на Боб Дилън за близо 400 000 долара

от Катя Димитрова, Avtora.com | 19.11.2017 | 09:00

Една от китарите на легендарния американски певец и автор на песни на Боб Дилън бе продадена на търг в САЩ за 396 500 долара.

Хари Стайлс представи видеото към сингъла "Kiwi"

Хари Стайлс представи видеото към сингъла "Kiwi"

от Катя Димитрова, Avtora.com | 19.11.2017 | 00:00

Хари Стайлс представи видеото към новия си сингъл "Kiwi". Клипът е заснет в Лондон под режисурата на популярното дуо Us (Крис Барет и Люк Тейлър), а в него участва и младата звезда от филма "Rogue One: A Star Wars Story" − актрисата Бо Гадсън.

Луис Фонси и Деми Ловато пуснаха съвместна песен

Луис Фонси и Деми Ловато пуснаха съвместна песен

от Катя Димитрова, Avtora.com | 19.11.2017 | 00:00

Изпълнителят на най-големия хит на 2017-та "Despacito" Луис Фонси представи новия си сингъл "Echame La Culpa". В изпълнението се включва и поп певицата Деми Ловато.

Почина Малкълм Йънг от AC/DC

Почина Малкълм Йънг от AC/DC

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 18.11.2017 | 15:46

Един от двигателите на популярната рок група AC/DC − Малкълм Йънг − почина на 64-годишна възраст.

Джордж Клуни ще режисира класиката "Параграф 22"

Джордж Клуни ще режисира класиката "Параграф 22"

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 17.11.2017 | 12:54

Актьорът Джордж Клуни се връща към малкия екран години след като снимките на "Спешно отделение" останаха зад гърба му. Този път Клуни сяда на режисьорския стол, за да заснеме мини сериала "Параграф 22", базиран на превърналата се вече в класика едноименна...

И Джеймс Артър стана веган

И Джеймс Артър стана веган

от Катя Димитрова, Avtora.com | 17.11.2017 | 09:00

Джеймс Артър казва, че веганството му е помогнало при раздялата с тлъстинките и го е научило повече да се грижи за тялото си. 29-годишният певец наскоро взел решение да последва диета, базирана на растелни продукти, и вече не консумира храни от животински...

Излезе новият албум на "Evanescence" − "Synthesis"

Излезе новият албум на "Evanescence" − "Synthesis"

от Катя Димитрова, Avtora.com | 17.11.2017 | 00:00

Групата "Evanescence" се завърна с четвъртия си и може би най-амбициозен албум, озаглавен "Synthesis". Той представлява селекция от най-обичаните и популярни песни на групата, които музикантите преаранжират специално за проекта и записват със симфоничен...

Поглед към "Фантастичните животни 2": Вижте Джъд Лоу като младия Дъмбълдор

Поглед към "Фантастичните животни 2": Вижте Джъд Лоу като младия Дъмбълдор

от Ваня Георгиева | 16.11.2017 | 20:41

Премиерната дата и първият постер на втория филм "Фантастичните животни" бяха разпространени официално.

X