Софтуерната система Tableau прави бизнес анализите достъпни за всеки

Софтуерната система Tableau прави бизнес анализите достъпни за всеки

Турция, Гърция и Румъния са най-посещаваните държави от българи през последните седем години (2010 – 2016 г.), като в тях са реализирани съответно 1 218 842, 1 200 576 и 423 396 туристически пътувания от български граждани. Това стана ясно по време на конференцията "Tableau Experience Day", посветена на технологиите за анализ на големи обеми от данни, и по-конкретно на аналитичния софтуер "Tableau". Събитието се проведе на 24 октомври в София при засилен интерес и събра над 120 участници от различни бизнес организации.

Най-много чуждестранни туристи са посетили през посочения период България от Румъния (1 743 697), Турция (1 312 895), Гърция (1 157 062) и Германия (1 003 030), стана ясно още на събитието. Данните бяха представени от д-р Валентина Протопопова, експерт по системи за бизнес анализи (Business Intelligence – BI) в консултантската компания "Тим ВИЖЪН България", която беше организатор на форума. Представеният от д-р Протопопова анализ на тенденциите в туризма е базиран на данни за периода 2010 – 2016 г. от сайта на Националния статистически институт. Те са за броя туристически пътувания, като за такива се считат пътувания, при които има минимум една нощувка. През целия седемгодишен период се запазва тенденцията най-силният туристически сезон да е лятото, следван от есента (най-вече през месец септември) и пролетта, а най-слаб в туристическо отношение сезон е зимният, става ясно още от анализа.

В рамките на форума за първи път на българската аудитория бяха представени множество различни приложения на платформата "Tableau" за обработка както на публични данни, така и на фирмена информация.

"Tableau дава на предприятията нов поглед върху техния бизнес и позволява на всеки оторизиран служител лесно да прави анализи по интересуващи го теми, без да има умения на програмист и без да се налага да ангажира ИТ екипа на компанията. С други типове Business Intelligence решения често се налага ИТ специалистите да се занимават с това" − разказа д-р Валентина Протопопова.

Специално за събитието у нас пристигна и Тудор Троф, регионален търговски директор на "Tableau" за България, Румъния и Унгария. Той представи новата версия 10.5 на аналитичния софтуер, която ще ускори многократно работата с големи масиви от данни и ще направи още по-лесно и интуитивно създаването и визуализирането на анализи по специфични теми. През изминалата година софтуерната компания е инвестирала 300 000 000 долара в развитието на аналитичната платформа, съобщи още мениджърът.

Във време, когато ежедневно се генерират огромни обеми от данни, Tableau е на път да се наложи като ключов инструмент за обработката им и извличането на повече стойност от тях. На форума бяха представени множество различни примери – от анализ на публични данни във Великобритания до специфични бизнес казуси, свързани с оптимизиране на справките в български компании от сектора на бързооборотните стоки. Над 50 души се включиха и в последвалото след конференцията обучение за работа с аналитичния софтуер.

Оригинални ръкописи на Стивън Кинг унищожени в наводнение

Оригинални ръкописи на Стивън Кинг унищожени в наводнение

от Ваня Георгиева | 19.01.2018 | 21:14

Няколко оригинални ръкописа на Стивън Кинг бяха унищожени при наводнение в книжарница в Бангор, Мейн.

Колин Фърт спира да работи с Уди Алън

Колин Фърт спира да работи с Уди Алън

от Ваня Георгиева | 19.01.2018 | 20:46

Колин Фърт говори против Уди Алън.

Преиздават пет албума на Дейвид Бауи на винил

Преиздават пет албума на Дейвид Бауи на винил

от Ваня Георгиева | 19.01.2018 | 20:05

Пет албума на Дейвид Бауи ще бъдат преиздадени на 180-грамови винилови плочи.

Мадона работи върху нов албум

Мадона работи върху нов албум

от Мария Иванова, Avtora.com | 19.01.2018 | 16:17

Джъстин Тимбърлейк пусна политическо видео за парчето "Supplies"

Джъстин Тимбърлейк пусна политическо видео за парчето "Supplies"

от Ваня Георгиева | 18.01.2018 | 20:27

Новото видео на Джъстин Тимбърлейк към парчето "Supplies" е посветено на обществени личности като Харви Уайнстийн и Доналд Тръмп.

Кристиан Костов е първият българин с награда EBBA

Кристиан Костов е първият българин с награда EBBA

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 18.01.2018 | 09:04

Младият български изпълнител Кристиан Костов беше удостоен с престижното международно отличие "Избор на публиката" на наградите EBBA (European Border Breakers Awards). Те се връчват на дебютиращи певци от Европа, които са станали популярни извън собствената...

Дакота Джонсън и Крис Мартин потвърдиха връзката си с разходка на плажа

Дакота Джонсън и Крис Мартин потвърдиха връзката си с разходка на плажа

от Ваня Георгиева | 17.01.2018 | 20:01

След месеци спекулации Дакота Джонсън и Крис Мартин потвърдиха връзката си с лежерна разходка на плажа в Малибу.

Кайли Миноуг записва нова музика

Кайли Миноуг записва нова музика

от Ваня Георгиева | 17.01.2018 | 19:18

Кайли Миноуг подгря феновете си с тийзър на ново парче, озаглавено "Dancing". Официалната му премиера предстои на 19 януари.

X