Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко години е и телевизионна звезда. За мащабите на корейския шоубизнес това е забележително постижение. Трудно може да измине 200 метра, без някой да го спре за автограф или снимка, и това съвсем не е шега!

Мишо Ашминов е неизменна част от най-гледаното готварско шоу в Корея, което се излъчва всеки понеделник по телевизия JTBC. Шоуто се казва "Погрижи се за хладилника ми" и във всеки епизод участва популярна личност, която пристига в студиото с… хладилника си. Буквално!


Регламентът на "Погрижи се за хладилника ми" включва кулинарни битки между най-добрите готвачи в Корея                                                                            

Хладилникът се изпразва, изнася се, а понякога дори се сваля с кран от дома на участника и се транспортира до студиото. След щателен анализ на съдържанието специалистите в предаването се изправят пред предизвикателството да сготвят най-вкусното ястие с продукти от хладилника на гост звездите. За тази цел имат само 15 минути, а съревнованието понякога е наистина ожесточено.

"Независимо дали печеля, или губя в кулинарните битки, за мен вече е победа, че във всяко предаване говоря за България или готвя български ястия, когато е възможно" – казва скромно Мишо Ашминов, който всъщност много често побеждава корейските готвачи, дори когато става дума за традиционно корейско ястие.


Михал Ашминов е една от най-популярните звезди в Южна Корея     

Той е единственият чужденец сред осемте готвачи на шоуто и популярността му става повод много корейци да започнат да се интересуват от България, да я посещават и дори да учат български език!

Трудно можете да намерите място в ресторанта му без предварителна резервация, но пък винаги ще бъдете посрещнати като скъпи гости. Мишо и екипът му са създали не само автентична атмосфера в ресторанта с цветното име "Зелен", но и често събират там българската общност в Корея.


В ресторант "Зелен" можете да откриете дори българска библиотека                       

Напълно благотворително ресторантът осигурява храна за православната църква в Сеул на големи християнски празници, както и за студентите по Българистика в Hankuk University of Foreign Studies на 24 май.

Това определено превръща красивия готвач в един от най-добрите ни културни посланици в Азия. Както и българин, чиято история непременно трябва да познавате!


Мишо Ашминов е повод много корейци да търсят информация за България, да я посещават и дори да учат български език                                                                  

Можем на шега да го наречем "Стоичков на Корейския полуостров", но по-важно е да запомните името му, защото е един от малкото добри примери за това как с упоритост и много труд човек може да успее по света именно защото е българин! И се гордее с това!

Бързо търсене за:
 

Avtora препоръчва

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

от Avtora.com | 05.09.2017 | 13:13

За пореден път холандската група "Зуко 103" се връща у нас, за да се срещне с българската публика.

Винаги има какво да се научи в брейка

Винаги има какво да се научи в брейка

от Мария Иванова, Avtora.com | 31.08.2017 | 15:31

Интервю с Трендафил Кръстанов от "Electric Force Crew"

Татуистите на звездите

Татуистите на звездите

от Наталия Енева, Avtora.com | 21.08.2017 | 14:00

Както вече всички знаем, от белег за затворници, моряци и престъпници татуировките се превърнаха в изкуство, красящо кожата. Виждаме ги навсякъде и със сигурност на всеки от нас му се е случвало да мечтае да се докосне до този свят на тайнство и красота....

Топ 5 военни книги за задължително четене

Топ 5 военни книги за задължително четене

от Avtora.com | 04.08.2017 | 11:29

Предлагаме ви списък със специално подбрани издания.

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

от Елена Фучеджиева | 19.07.2017 | 09:00

Корея се намира на повече от 8 000 км от България. Това се пада горе-долу на другия край на света, но открихме няколко важни причини, заради които си струва да я посетите.

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 29.04.2017 | 00:00

Песента "Шесто чувство" на VenZy и група "СкандаУ" e най-излъчваната българска песен в музикалния радио и телевизионен ефир в момента. Само месец след появата си парчето спечели симпатиите на феновете и оглави няколко водещи български музикални класации.

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

от Стоян Петров, Avtora.com | 19.03.2017 | 09:56

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

X