Пролетен базар на книгата с издателство "Еднорог"

Пролетен базар на книгата с издателство "Еднорог"

Традиционният Пролетен базар на книгата ще се проведе от 23 до 28 май 2017 г. в НДК. Предлагаме ви да отделите време за следващите няколко изкушаващи предложения, които можете да откриете на щанда на издателство "Еднорог".

От вълнуващи исторически романи, през сборници с разкази, до спиращи дъха криминални интриги - всичко това можете откриете на щанда на издателство "Еднорог" на тазгодишния Пролетен базар на книгата.

Мястото, както обикновено е НДК, а щандът на издателството е номер 309 и е разположен на третия етаж. За да улесним поне малко избора ви сред огромното разнообразие от великолепни книги, сме ви приготвили няколко заглавия, които определено заслужават внимание.

"Фалко" на Артуро Перес-Реверте

Перес_РевертеАртуро Перес-Реверте е добре познат на българските читатели. Един от най-четените и превеждани испански писатели, той е автор на брилянтни романи като "Учителят по фехтовка", "Деветата порта" и "Фламандският майстор".

"Фалко" поставя началото на нова поредица романи на Артуро Перес-Реверте, чието действие ни пренася в една изключително интересна, динамична и наситена с драматични събития епоха, малко преди началото на Втората световна война.

Главният герой на романа, Фалко, е циничен, скептичен и отдавна не вярва в благородството на човешката душа. Единак и наемник, Фалко работи за онзи, който плаща най-добре.В разгара на Испанската гражданска война, сред жестокост, кръвопролития и фалшиви идеали, той получава изключително тежка задача като агент под прикритие, която може да промени хода на историята.

Границата между приятели и врагове е опасно тънка, политическите борби безскрупулни, а Фалко има твърде малко съюзници. Ако сте любопитни да научите повече, можете да намерите книгата на щанд 309 на Пролетния базар на книгата или ТУК.

"Царицата на нощта" на Алегзандър Чи

Царицата на нощтаЖивотът като опера, или най-добрият исторически роман на 2016 година според GoodReads. Сигурни сме, че успяхме да събудим любопитството ви. "Царицата на нощта" е омагьосващо произведение, дело на Алегзандър Чи, писател все още непознат на българските читатели и едно най-ярките нови имена в американската литература.

Романът проследява историята на млада американка, която се озовава в Париж в края на XIX век. Във време, в което се разпадат империи, водят се войни и светът се променя динамично, младата жена е изправена пред множество предизвикателства, а разполага само с едно оръжие.

Великолепният ù глас ще я превърне от бедна уличница в истинска оперна звезда. Съдбата ù ще се пресече с тези на някои от най-значимите личности на нейното време като Верди и Тургенев. Миналото обаче също продължава да я преследва и тя ще трябва сама да се пребори за правото си на свобода и любов.

Вълнуващ разказ за дворцови интриги, любов и революции, "Царицата на нощта" е едно от предстоящите заглавия на издателство "Еднорог" и се очаква да излезе в рамките на Пролетния базар. Повече подробности можете да научите на щанда на издателството.

"Сиси – неочакваната императрица" на Алисън Патаки

Сиси Неочакваната императрицаОще един изключително вълнуващ исторически роман, "Сиси – неочакваната императрица" на Алисън Патаки ще ви пренесе в двора на император Франц Йозеф, за да ви срещне с неговата магнетична съпруга Елизабет, наричана от всички Сиси и останала в историята като една от най-красивите и влиятелни жени в Европа на XIX век.

В период, когато Австрийската империя процъфтява, красивият млад император си търси съпруга. По волята на властната си майка той се е съгласил да се ожени за своята кротката и благовъзпитана братовчедка Хелене.

Любовта обаче не винаги е склонна да се съобрази с дълга, наложен от положението, и предварително уговорения династичен брак се проваля, когато Франц Йозеф се влюбва в буйната по-малка сестра на своята годеница.

Самотната императрицаТака красивата Елизабет неочаквано става императрица и се оказва напълно неподготвена за онова, което я очаква в студения, безразличен свят на виенските дворци.

Историята на императрица Сиси продължава и във втория бестселър на Патаки "Сиси  самотната императрица". Няколко години след като се омъжва за императора, Сиси се оказва в основата на една от най-важните реформи в империята – превръщането ù в дуалистична монархия с името Австро-Унгария.

Най-лесният начин да се сдобиете с великолепните романи на Алисън Патаки е като посетите щанд 309 на Пролетния базар на книгата или от онлайн книжарницата на издателство "Еднорог" ТУК.

"Убийството на Маргарет Тачър" на Хилари Мантел

Убийството на Маргарет ТачърХилари Мантел е автор на исторически романи и двукратен носител на едно най-престижните литературни отличия – наградата "Ман Букър". Английската писателка е позната на българските читатели с двата си наградени романа "Вълци" и "Доведете труповете".

"Убийството на Маргарет Тачър" предлага един различен поглед към творчеството на Мантел. Книгата не е исторически роман, а сборник с разкази. Тези брилянтни миниатюри ще ви позволят да надникнете в най-тъмните кътчета на човешкото съзнание.

Елегантни, проницателни, понякога откровено брутални, разказите на Хилари Мантел са иронични, дори гротескни, но едновременно с това истински и силно въздействащи. В тях писателката разглежда съвременни и на пръв поглед съвсем обикновени теми като любовта, секса, семейството и обществото. Начинът, по който поглежда към тях обаче, излиза напълно извън границите на обикновеното.

Ако сте любопитни да научите повече, можете да го направите ТУК или на щанд 309.

"Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" на Майкъл Шейбън

Майкъл Шейбън е американски писател, носител на награда "Пулицър". Романът, донесъл му престижното отличие, е "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей". Книгата печели вниманието и похвалите не само на критиката и читателите, но и на други известни писатели. Брет Истън Елис казва, че романът на Шейбън е една от трите големи книги на неговото поколение.

"Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" е историята на братовчедите Джо Кавалиър и Сами Клей. Джо е млад, талантлив, ученик на самия Хари Худини и евреин, затова му се налага да бяга от нацистите, които са окупирали Прага.
Майкъл Шейбън
Така Джо се озовава в Ню Йорк, където братовчед му Сами си търси партньор, за да се впусне в един набиращ все по-голяма популярност бизнес – комиксите. Двамата бързо разбират, че са чудесен тандем в рисуването и измислянето на истории и тласкани от амбицията, започват да градят кариерите си.

Майкъл Шейбън умело и изключително увлекателно преплита няколко сюжетни линии. Пренасяйки ни в света на комиксите, той успява едновременно с това да предложи един различен поглед към войната, за която толкова много автори са писали.

"Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" е едно от предстоящите заглавия на издателство "Еднорог". Още любопитни подробности около романа, както и кога се очаква неговото излизане, можете да научите на щанд 309 на Пролетния базар на книгата.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

5 книги, в които да се влюбите за Свети Валентин

5 книги, в които да се влюбите за Свети Валентин

от Avtora.com | 11.02.2018 | 10:00

Независимо дали имате половинка, или сте сами, независимо дали избирате романтичен подарък, или просто искате да поглезите себе си, следващите 5 заглавия са прекрасен начин да се потопите в духа на празника.

5 нехудожествени книги за всеки любопитен ум

5 нехудожествени книги за всеки любопитен ум

от Avtora.com | 03.02.2018 | 10:00

Предизвикателство към ума и провокация за любопитството, следващите 5 заглавия са колкото различни едно от друго, толкова и обединени от факта, че всяка от тях ви дава възможност да разширите знанията и представите си за света.

Пабло Неруда и болезнената красота на поезията

Пабло Неруда и болезнената красота на поезията

от Avtora.com | 30.01.2018 | 10:00

Едно от безспорно най-значимите имена в световната литература – Пабло Неруда – е от онези поети, които докосват ума и сърцето на своите читатели, създават светове и оставят дълбок отпечатък върху поколения творци.

"Кварталът" на Йоаким Зандер: брутален, гневен и истински

"Кварталът" на Йоаким Зандер: брутален, гневен и истински

от Avtora.com | 23.01.2018 | 10:00

"Кварталът" поглъща читателя постепенно, увлича го бавно и го потапя дълбоко в един свят, колкото далечен, толкова и познат. Свят, в който изгубената принадежленост тежи, а алчността и корупцията се опитват да погълнат всичко около себе си.

5 съвременни европейски романа, които не бива да пропускате

5 съвременни европейски романа, които не бива да пропускате

от Avtora.com | 17.01.2018 | 10:00

Повод да отделите време за хубава книга винаги има, а ние ви предлагаме да се възползвате от възможността да избирате между повече от 130 романа на някои от най-изтъкнатите европейски писатели, при това с изкушаваща отстъпка в цената. За да улесним избора...

"Собствена стая", или Вирджиния Улф − по-актуална от всякога

"Собствена стая", или Вирджиния Улф − по-актуална от всякога

от Avtora.com | 11.01.2018 | 10:00

Най-често цитираната сентенция на Вирджиния Улф е "Една жена трябва да има пари и собствена стая, ако иска да пише проза". Именно тази фраза дава заглавието на книгата, за която ще ви разкажем сега. Книга, която точно като своята авторка променя света...

5 нови книги за страхотен старт на годината

5 нови книги за страхотен старт на годината

от Avtora.com | 06.01.2018 | 10:00

Какъв по-добър подарък за началото на новата година от една нова книга? А защо не няколко? Предлагаме ви 5 изкушаващи заглавия, сред които да изберете новите попълнения в библиотека си.

"Не бъдете любезни, бъдете искрени", или как да общуваме без насилие в отношенията

"Не бъдете любезни, бъдете искрени", или как да общуваме без насилие в отношенията

от Avtora.com | 31.12.2017 | 10:00

Любезността често изисква усилие, при това не малко. Спазването на определени норми на поведение би могло както да улесни, така и да провали нормалната комуникация. Тома д’Ансамбур се опитва да онагледи принципите на ненасилствената комуникация, за да...

"Новото фамилно име" на Елена Феранте: болезнено добър роман

"Новото фамилно име" на Елена Феранте: болезнено добър роман

от Avtora.com | 27.12.2017 | 10:00

Има романи, които буквално обсебват съзнанието на читателя, докосвайки го така, че да ги помни дълго след като е отгърнал последната страница. Втората част от неаполитанската тетралогия на Елена Феранте "Новото фамилно име" безспорно е един от тях.

Книга под елхата, или 5 предложения за страхотен подарък

Книга под елхата, или 5 предложения за страхотен подарък

от Avtora.com | 19.12.2017 | 10:00

В сезона на шапките, коледната украса, топлите чорапи и тривиалните календари и тефтери ви предлагаме да внесете известно разнообразие в списъка си с подаръци и да зарадвате близките си с хубава книга. При това, благодарение на издателство "Colibri",...

X