Заблудите, в които "Сексът и градът" ни накара да повярваме

Заблудите, в които "Сексът и градът" ни накара да повярваме

Едва ли съществува жена на тази планета, която да не е гледала поне един епизод на сериала "Сексът и градът". Дори и да съществува такава, сме сигурни, че поне е чувала за Кари Брадшоу – една от най-стилните съвременни ТВ героини, любителка на хубавите обувки и мъже. Е, трябва да отбележим, че някои попадения не бяха от най-добрите (за мъжете говорим)...

И дори с увереност да заявим, че "Сексът и градът" си остава един от най-революционните и култови сериали, трябва да признаем, че доста често сме се дразнили от изкривената и леко нереалистична картина, която ни се представя в него. И колкото и да отричаме, това дразнене може би е еманация на тайничкото ни желание да
бъдем на мястото на Кари, която си купува най-новия модел на Manolo Blahnik, без да ѝ
мигне окото.

Е, последният епизод на сериала бе излъчен преди цели 13 години, така че е време да си
кажем истината в очите! Кои са най-големите заблуди, в които ни накара да повярваме през годините "Сексът и градът"?

Заблуда 1: Можете да поглъщате огромно количество храна и пак да си останете слаба.


Да, ама не! Всяка себеуважаваща се жена знае, че след като навърши 20, всяка калория
буквално ѝ се лепи на дупето. Да не говорим изобщо за последиците от непрестанното
тъпчене с джънк фууд и китайска храна...


Заблуда 2:
Съвсем нормално е да си лягате с различен мъж всяка седмица (понякога и по-често, ако броим Саманта) и да нямате никакви проблеми с това.

Честно казано, често сме се питали как издържаха тези жени и защо поне веднъж не им се отвори някой здравословен проблем при толкова много небезопасен секс. И колкото и да ни се иска, жените в реалния живот сме все още много далече от разпускането чрез секса така, както го правят мъжете – без чувства, когато поискат и само за спорта.


Заблуда 3: Секси, красиви, умни и богати мъже дебнат отвсякъде и някак си винаги се блъскат право във нас.

Е, може и да не се блъснат, но ние ще отидем право при тях и те доброволно и много бързо ще се смъкнат в краката ни... Съгласни сме, че има много прекрасни мъже по целия свят, но и сме пределно наясно, че повечето от тях са като местата за паркиране – най-хубавите вече са заети, а останалите са неудобни и малки.


Заблуда 4: Ти си на 40 или 50, сама си, нямаш деца, плюс това не си първа хубост, но няма страшно – животът е безкраен низ от секс, алкохол, партита и скъпи тоалети. Какво
друго ти трябва?

Главната героиня Кари сякаш най-много ни накара да повярваме в това през годините. Тя не иска деца, не може да води сама финансите си, не може да готви, винаги се забърква в проблеми и накрая винаги страда. Но в реалността няма как да оцелееш, ако поне малко не се стремиш да се справяш сама, защото рано или късно ще ти се наложи. Всяко момиче, което е само в големия град, е наясно, че всекидневието далеч не е безкраен купон, полят с огромно количество коктейли.


Заблуда 5: Можеш да водиш охолен начин на живот само с дохода от една колонка в списание Vogue.

Кари винаги пишеше за едно и също – интимния си живот. А всяка нейна статия започваше с "Мислите ли, че...". Въпреки това беше изключително популярна на журналистическото поприще и кариерата ѝ растеше стремглаво. И с дохода от една колонка в престижно списание си позволяваше маркови дрехи, обувки – задължително над 400 долара, хубав апартамент в центъра на Манхатън и огромен дрешник. Същевременно Миранда, която е адвокат, не можеше да си позволи жилище в центъра, а ѝ се наложи да се премести в предградията. Доста абсурдно, не мислите ли?


Заблуда 6: Принцът винаги се връща!

За финал на целия ни разюздан живот – принцът, който през цялото време е бил задник, се завръща! И не просто се завръща, а ни предлага брак и от бохем и егоист се превръща в прекрасен съпруг. Той разби сърцето на Кари поне 5 пъти, ожени се, заряза я на собствената им сватба, но 7 години по-късно осъзна, че тя е жената на живота му... Колко романтично и... приказно. Но прекалено глупаво и странно, за да бъде истина.

И въпреки всичко накрая с трепет ще признаем – дори да е създал толкова фалшиви
представи на жените, "Сексът и градът" остава завинаги в сърцата ни! Защото всички
тайничко вярваме в максимата, че: "Може би някои жени не се нуждаят да бъдат укротявани. Може би те трябва да препускат на свобода, докато намерят някой толкова див, че да препуска заедно с тях."

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Ето какво сексът ала "50 нюанса сиво" причинява на психиката ви

Ето какво сексът ала "50 нюанса сиво" причинява на психиката ви

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 08.10.2016 | 21:49

Докато първият филм от обичаната еротична трилогия Fifty Shades – Fifty Shades of Grey (50 нюанса сиво) може да представя по ужасен и доста неправдоподобен начин практиката на BDSM обществото, книгите от поредицата, която се превърна в бестселър и чиято...

10 цинични истини за любовта и живота от безкомпромисния Чарлз Буковски

10 цинични истини за любовта и живота от безкомпромисния Чарлз Буковски

от Ина Фенерова, Avtora.com | 08.10.2016 | 15:00

Пропаднал тип или икона, гениален или просто неподражаемо циничен, както и да го наричат, едно е абсолютно неоспоримо - към Чарлз Буковски просто не можеш да бъдеш безразличен.

8 неща, които трябва да знаете преди първото си секс парти

8 неща, които трябва да знаете преди първото си секс парти

от Avtora.com | 05.10.2016 | 23:08

Ако за първи път чувате за "секс парти", е напълно възможно фантазията ви да заработи на сто процента, само и само за да се опитате да разгадаете съдържанието на това понятие. Вероятно ще си представите оргии, екстремно насилие, свръх злоупотреба с наркотични...

5 порно звезди, които си заслужава да следвате в Instagram

5 порно звезди, които си заслужава да следвате в Instagram

от Лина Филипова, Avtora.com | 04.10.2016 | 17:00

Даммм, това са най-горещите жени в Instagram и определено заслужават вниманието ви - всяка една от тях по свои си причини.

Вижте кои 10 супер храни ще подобрят сексуалния ви живот

Вижте кои 10 супер храни ще подобрят сексуалния ви живот

от Avtora.com | 01.10.2016 | 11:00

Да, хайверът е вкусен. Но червеното грозде, авокадото, ореховите ядки и много други храни биха събудили горещи емоции, които със сигурност ще вдигнат градуса на сексуалния ви живот.

10 невероятни факта за секса по света, които трябва да прочетете

10 невероятни факта за секса по света, които трябва да прочетете

от Лина Филипова, Avtora.com | 29.09.2016 | 14:00

Знаете ли, че във Франция наричат оргазма "la petit mort", което в превод означава "малка смърт"?

Любимият цвят издава характера – какво крие езикът на цветовете

Любимият цвят издава характера – какво крие езикът на цветовете

от Мария Стаменова, Avtora.com | 07.05.2016 | 14:00

Нещата, които харесваме, говорят за нас. Предпочитаният цвят разкрива черти от характера ни, но какво крие езикът на багрите?!

Как да спестим пари на любовна среща

Как да спестим пари на любовна среща

от Анета Стефанова, Avtora.com | 29.03.2016 | 14:00

Ако при мисълта за романтична среща, портмонето ви настръхва, потупайте с облекчение джоба. Следват няколко идеи, за които специално не значи скъпо.

Как да "рестартирате" сексуалния живот във връзката си

Как да "рестартирате" сексуалния живот във връзката си

от Теодора Желязкова, Avtora.com | 20.03.2016 | 14:00

Забързаният начин на живот, децата, финансови или други проблеми могат да изгасят онази страст, която свързва двама влюбени. Ето няколко начина, по които можете да "рестартирате" вашия сексуален живот.

X