Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете само тези три страни: Белгия, България и Швеция, изпратили хитове, които дълго ще звучат в ефира.

Белгия лансира доскоро никому известната Бланш, която ще се представи със City Lights. Бланш се отличава с плътен глас, монотонен напев, но и оригинална композиция и текст, разказващ за красотата и опасностите на любовта в градската среда. 

България залага на току-що навършилия 17 години Кристиан и на песента Beautiful Mess. Песен за любовта, способна да оцелее във всякакви условия. Плавна, меланхолична с хипнотизиращи тонове на цигулка. Мигновено след анонса България се изкачи на четвърто място в сайтовете за залагания като претендент да спечели конкурса.  

26-годишният Робин представя Швеция с Can't Go On. Парчето пръска сексапил и ще се хареса на много жени, а и на някои мъже... В хореографията се долавят нюанси на нарцисизъм в стил "кой съм аз, кои сте вие". И докато манекенките биха пощурели по Робин, има риск подобно представяне да подразни много хора, които не са обсебени от самите себе си.

Точно зад рисковете, които поемат Белгия и Швеция, се крие огромният потенциал на България. Има голяма вероятност Белгия да не бъде оценена високо от журито, а Швеция – от публиката. Крис е вокално съвършен и това ще бъде поощрено. Отвъд чисто музикантските качества има и няколко допълнителни фактора, които увеличават шансовете на младежа:

1. Настроението е подобно на някои хитове на Джъстин Бийбър. Макар да няма заимстване, ще усетите за какво говоря, ако чуете парчето му I’ll Show You. Това, разбира се, няма да остане незабелязано от милионите фенове на поп звездата.

2. Тийновете в Европа са луднали по K-POP, а нашето момче е досущ като Made in Korea. Кристиaн има потенциала да се превърне в техен идол.

3. Заради екзотичното си излъчване нашият изпълнител би събрал подкрепа от многобройното азиатско население в Австралия.

4. Кристиaн е роден в Москва. Това е сериозна предпоставка за първи път от много години насам България да получи точки от Русия и от бившите съветски републики.

5. Кристиян изглежда на 14. В сърцата на евро домакините ще затрептят майчински чувства и SMS-ите им ще полетят в посока +359.

Останалите страни можете спокойно да пропуснете – представляват палитра от множество посредствени балади, типичните за "Евровизия" крясъци и вокални напъни, наивни шлагери (Беларус), евро денс (Македония) и откровени недоразумения (Черна гора). 

Прослушайте останалите песни в плейлистата на "Евровизия":

Бързо търсене за:
Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

7 български парчета от 90-те, които сте забравили, че обичате

7 български парчета от 90-те, които сте забравили, че обичате

от Лина Димитрова, Avtora.com | 18.02.2017 | 11:00

Времето лети бързо, а ето че и 90-те години останаха далеч. Това не пречи да си припомняме с усмивка спомени, личности, филми и разбира се – музиката от това време.

8 суперзвезди от групи, които си извоюваха успешна солова кариера

8 суперзвезди от групи, които си извоюваха успешна солова кариера

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 14.02.2017 | 10:30

Дали защото хората сме егоисти и първо търсим собственото си щастие, или просто така се е стекъл животът, мнозина изпълнители решават да се разделят с миналото и да продължат самостоятелно пътя си. Примерите са доста, но ние решихме да ви представим осем...

10 звезди, отгледани от гей родители

10 звезди, отгледани от гей родители

от Ваня Георгиева | 08.02.2017 | 11:00

Докато преди няколко десетилетия хомосексуализмът беше тема табу, днес живеем в модерни времена и откровеността по този въпрос е често срещана. Затова ви представяме 10 звезди, които не се стесняват да признаят, че са отгледани от гей родители.

Българските народни песни, които станаха част от световни хитове

Българските народни песни, които станаха част от световни хитове

от Галена Стоянова | 07.02.2017 | 11:00

Народната музика носи със себе си духа и традициите на един народ. Някои от българските народни песни вдъхновиха изпълнители от цял свят и те включиха български фолклорни мотиви в собствените си творби. А една дори покори космоса...

Пощенска кутия за приказки: "С любовта шега не бива"

Пощенска кутия за приказки: "С любовта шега не бива"

от Галена Стоянова, Avtora.com | 16.01.2017 | 11:31

Eдва ли има по-приятно занимание за един мразовит петък, 13-ти, от това да послушаш малко разкази, посветени на любовта. Затова не е учудващо каква дълга опашка имаше пред клуба, в който се проведе поредната "Пощенска кутия за приказки", организирана...

5 по-подходящи актьори за ролята на Майкъл Джексън от Джоузеф Файнс

5 по-подходящи актьори за ролята на Майкъл Джексън от Джоузеф Файнс

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 15.01.2017 | 11:00

Поредната драма в кино индустрията е свързана с Майкъл Джексън. Или по-точно – с Джоузеф Файнс, който е избран от компанията Sky Arts network да влезе в образа на Краля на попа в британската поредица Urban Myths.

Ким Джи-хун за Avtora.com: В корейската филмова индустрия ще откриете неочаквано добри филми

Ким Джи-хун за Avtora.com: В корейската филмова индустрия ще откриете неочаквано добри филми

от Елена Фучеджиева, Avtora.com | 22.12.2016 | 15:05

Мащабите и достиженията на корейския шоубизнес вече не са изненада за никого, но корейската кино индустрия сякаш все още е незаслужено подценявана от киноманите.

X