Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете само тези три страни: Белгия, България и Швеция, изпратили хитове, които дълго ще звучат в ефира.

Белгия лансира доскоро никому известната Бланш, която ще се представи със City Lights. Бланш се отличава с плътен глас, монотонен напев, но и оригинална композиция и текст, разказващ за красотата и опасностите на любовта в градската среда. 

България залага на току-що навършилия 17 години Кристиан и на песента Beautiful Mess. Песен за любовта, способна да оцелее във всякакви условия. Плавна, меланхолична с хипнотизиращи тонове на цигулка. Мигновено след анонса България се изкачи на четвърто място в сайтовете за залагания като претендент да спечели конкурса.  

26-годишният Робин представя Швеция с Can't Go On. Парчето пръска сексапил и ще се хареса на много жени, а и на някои мъже... В хореографията се долавят нюанси на нарцисизъм в стил "кой съм аз, кои сте вие". И докато манекенките биха пощурели по Робин, има риск подобно представяне да подразни много хора, които не са обсебени от самите себе си.

Точно зад рисковете, които поемат Белгия и Швеция, се крие огромният потенциал на България. Има голяма вероятност Белгия да не бъде оценена високо от журито, а Швеция – от публиката. Крис е вокално съвършен и това ще бъде поощрено. Отвъд чисто музикантските качества има и няколко допълнителни фактора, които увеличават шансовете на младежа:

1. Настроението е подобно на някои хитове на Джъстин Бийбър. Макар да няма заимстване, ще усетите за какво говоря, ако чуете парчето му I’ll Show You. Това, разбира се, няма да остане незабелязано от милионите фенове на поп звездата.

2. Тийновете в Европа са луднали по K-POP, а нашето момче е досущ като Made in Korea. Кристиaн има потенциала да се превърне в техен идол.

3. Заради екзотичното си излъчване нашият изпълнител би събрал подкрепа от многобройното азиатско население в Австралия.

4. Кристиaн е роден в Москва. Това е сериозна предпоставка за първи път от много години насам България да получи точки от Русия и от бившите съветски републики.

5. Кристиян изглежда на 14. В сърцата на евро домакините ще затрептят майчински чувства и SMS-ите им ще полетят в посока +359.

Останалите страни можете спокойно да пропуснете – представляват палитра от множество посредствени балади, типичните за "Евровизия" крясъци и вокални напъни, наивни шлагери (Беларус), евро денс (Македония) и откровени недоразумения (Черна гора). 

Прослушайте останалите песни в плейлистата на "Евровизия":

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

от Avtora.com | 05.09.2017 | 13:13

За пореден път холандската група "Зуко 103" се връща у нас, за да се срещне с българската публика.

Винаги има какво да се научи в брейка

Винаги има какво да се научи в брейка

от Мария Иванова, Avtora.com | 31.08.2017 | 15:31

Интервю с Трендафил Кръстанов от "Electric Force Crew"

Татуистите на звездите

Татуистите на звездите

от Наталия Енева, Avtora.com | 21.08.2017 | 14:00

Както вече всички знаем, от белег за затворници, моряци и престъпници татуировките се превърнаха в изкуство, красящо кожата. Виждаме ги навсякъде и със сигурност на всеки от нас му се е случвало да мечтае да се докосне до този свят на тайнство и красота....

Топ 5 военни книги за задължително четене

Топ 5 военни книги за задължително четене

от Avtora.com | 04.08.2017 | 11:29

Предлагаме ви списък със специално подбрани издания.

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

от Елена Фучеджиева | 19.07.2017 | 09:00

Корея се намира на повече от 8 000 км от България. Това се пада горе-долу на другия край на света, но открихме няколко важни причини, заради които си струва да я посетите.

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

от Елена Фучеджиева | 15.07.2017 | 00:00

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко...

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 29.04.2017 | 00:00

Песента "Шесто чувство" на VenZy и група "СкандаУ" e най-излъчваната българска песен в музикалния радио и телевизионен ефир в момента. Само месец след появата си парчето спечели симпатиите на феновете и оглави няколко водещи български музикални класации.

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

X