Calvin Klein Eyewear – слънчеви очила за хора с HD визия

Calvin Klein Eyewear – слънчеви очила за хора с HD визия

Всеки изглежда по-добре със слънчеви очила. Факт. Примери? Lady Gaga, Боно, Виктория Бекъм, да, след като го споменаваме, и Дейвид също, без съмнение някой, когото познавате, и не на последно място – вие! И ако все още не сте се уверили в последното, обяснението може да е само едно – не сте намерили точните слънчеви очила за себе си.

Преди да преминем към останалите причини и да преосмислите концепцията за слънчевите, а в не по-малка степен и на диоптричните очила, и да започнете да ги възприемате от една страна като топ аксесоар, а от друга – като абсолютна необходимост, нека споменем най-масовата грешка, която сигурно всеки от вас нас някога е допускал.

Правилният избор на слънчеви очила

А именно - покупка на очила на неизвестен производител от близката бензиностанция или друг случаен, често уличен търговски обект. Бранд? Кой го интересува... UV защита - те всичките имат (най-вероятно ще се опита да ви убеди търговецът). Избор на дизайн? Важното е да не убива на носа и да не те кара да се чувстваш като в "паница", гледайки през тях.

Сами разбирате колко невежо във всеки смисъл звучат подобни схващания за нещо, навлязло в живота на хората преди близо 90 години! (Сам Фостър стои зад първите целулоидни слънчеви очила, пуснати в масово производство).

От друга страна, напълно възможно е да се реновираме с качествени слънчеви очила на световноизвестен бранд и да допуснем грешка другаде – при избора на форма, цвят и стил, отнесени към нашето собствено излъчване и особености. Истината е (проверено!), че дори водещите производители не винаги и във всяка своя колекция предлагат модел, който да грабне окото и с който да си „паснем“ от първо слагане.

Защо Calvin Klein?

Затова и един от водещите критерии при покупката на слънчеви очила следва да бъде изборът на бранд, не просто следващ, а налагащ тенденции в света на модата и в частност в дизайна на очила. Какъвто е Calvin Klein – един от модните гиганти с най-голямо влияние през последните 50 години!

Достатъчно е да обърнем поглед към рекламните лица на лейбъла през годините, сред които са Кристи Търлингтън, Кейт Мос, Зоуи Салдана и божествената Лара Стоун! Или да видим онази реклама на CK от 2009 г. с Джейми Дорнан, в която до момента, в който сваля очилата от носа си, е повече мъж, отколкото във всички сцени от 50 shades of grey, взети заедно…

В рамките на добрия стил

Спирайки се на един такъв бранд човек спокойно може да „капсулова“ гардероба си с аксесоари, знаейки, че просто няма как да сбърка. Става дума за набиращия все по-голяма популярност минималистичен подход, при който вместо на количеството, се залага на качеството и намирането на оптимално напасване между вкус, удобство и стил (най-разпространеният пример за капсуловане си остава Марк Зукърбърг с неговите тениски).

Ако досега не сте се замисляли върху този аспект, нека го изтъкнем – когато знаеш кой е твоят бранд, пестиш време, респективно и средства, излизайки от порочния кръг на търсене, пробване и разочарование.

Безкомпромисна защита за очите

Няма как да не споменем и известния на всеки и все пак масово пренебрегван аргумент в подкрепа на слънчевите очила като жизнено важна в ежедневието вещ. Всеки, наистина всеки офталмолог ще ни посъветва да предпазваме очите си със стъкла с максимална UV защита в часовете на слънчево греене, тъй като ултравиолетовите лъчи и синята светлина от слънчевия спектър имат, буквално, деструктивен ефект върху ретината. 

Всъщност, много хора свързват директното излагане на слънце само с опасността от ултравиолетовите лъчи и съответно възприемат слънчевите очила като протекция само от тях, без да са наясно с вредите от синята светлина (google it). Затова и когато говорим за предпазване на очите с качествени стъкла, причините са две, а не една!

По темата е изписано и изговорено толкова много, че едва ли има какво повече да бъде добавено. Само с очила от топ производител можем да сме сигурни, че осигуряваме на очите си най-добрата защита! Точка. Тоест – удивителна!

Frame by frame

Очилата са не само стъкла, но и рамки, което ни връща на темата за дизайна, тъй като именно формата и вида на рамките имат способността да подчертават или изменят до неузнаваемост начина, по който възприемаме човешкото лице.

Независимо, дали става дума за слънчеви очила или за такива за корекция на зрението, рамките на Calvin Klein имат силата да аугментират реалността на всяко лице по наистина забележителен начин! Отличителните им черти са дръзките форми, иновативни материали, отличаващи се патърни и завоалирани архитектурни детайли.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Скреч мания! С картата на България и уникални поздравителни картички

Скреч мания! С картата на България и уникални поздравителни картички

от Avtora.com | 17.05.2016 | 23:30

Независимо дали искате да зарадвате себе си, или някой близък, с повод или без – просто ей така, за да (си) подарите усмивка, имаме няколко фантастични предложения, на които няма как да устоите. Гарантираме ви!

Как да изберем перфектния подарък за рожден ден и/или имен ден

Как да изберем перфектния подарък за рожден ден и/или имен ден

от Avtora.com | 03.05.2016 | 11:30

Водени от желанието да зарадваме близките си хора, често прекарваме дни наред в търсене на най-подходящите за тях подаръци. Независимо от това колко добре познаваме техните вкусове и лични предпочитания, понякога финалният ни избор продължава да буди...

Как да пазаруваме изгодно онлайн

Как да пазаруваме изгодно онлайн

от Цвет Бонева, Avtora.com | 07.04.2016 | 14:00

В забързаното ни ежедневие предпочитаме да спестим малко време от обикаляне по магазините и да си купим нещо по новия начин – онлайн.

10 модни предложения "Направи си сам"

10 модни предложения "Направи си сам"

от Цветана Бонева, Avtora.com | 15.02.2016 | 10:30

Почти всеки от нас някога си е правил нещо сам, а напоследък известното DIY (Do It Yourself / Направи си сам) течение навлиза стремглаво и в модата. Сега е модерно да творим и да създаваме сами аксесоари, дрехи, а дори и обувки!

10 странни неща, които не знаете за парфюмите

10 странни неща, които не знаете за парфюмите

от Avtora.com | 18.01.2016 | 13:00

Писателката и маниак на тема парфюми Барбара Херман, авторка на книгата "Ухание и поквара: Разкодиране на провокативните парфюми на века" (Лайънс Прес 2013), се рови в сексуалния подтекст и играта между половете, които се крият в историята на парфюма.

Ръкавици Mujjo – студът не е пречка

Ръкавици Mujjo – студът не е пречка

от Avtora.com | 16.12.2015 | 11:00

Дойде сезонът на ръкавиците! За добро или за лошо, в съвременния свят вече не върви просто да си прибереш ръцете в джобовете и да си ходиш по пътя – има твърде много съобщения за отговаряне, мейли за четене, статуси за лайкване, туитове за туитване…

Най-креативните коледни подаръци, които можете да имате още сега

Най-креативните коледни подаръци, които можете да имате още сега

от Avtora.com | 15.12.2015 | 11:00

Обхвана ли ви вече коледното настроение? Ако във вашия случай въпросното състояние на духа се изразява не толкова в идеята за отрупаната трапеза, колкото в завладяващото желание да зарадвате близки и приятели с готини и оригинални подаръци, на които не...

Скреч карта на България – най-якият подарък, който можете да направите

Скреч карта на България – най-якият подарък, който можете да направите

от Avtora.com | 07.12.2015 | 17:00

Знаете ли, че имате най-малко 89 причини да изберете България за основна дестинация, из която да пътешествате? Всичко, което ви трябва, е карта!

Alcatel Onetouch Wave – достъпният смарт часовник

Alcatel Onetouch Wave – достъпният смарт часовник

от Avtora.com | 01.12.2015 | 11:00

Смарт часовник на разумна цена, който ви помага да се грижите за себе си и има приятен външен вид? Търсенето приключи.

X